Skip to main content

Robbantás történt Esztergomban, egy rendőr és az elkövető is meghalt egy robbantásban Esztergom külterületén

Írta: mti
Megjelent: 2023. szeptember 20. Szerda, 23:30

D KOS20230920102

Esztergom, 2023. szeptember 20. Rendőrautók egy robbantás helyszínén Esztergom külterületén 2023. szeptember 20-án.

 

 

A közmédia értesülései szerint egy rendőr meghalt, miközben intézkedtek egy családi háznál, ahol egy - a nap folyamán folyamatosan robbantással fenyegetőző - zavart férfi felrobbantott egy ismeretlen tárgyat, feltehetőleg egy gázpalackot - hangzott el a híradóban. Az ügyészség vizsgálatot indított az ügyben: hivatalos személy elleni erőszak minősített esete miatt.

 

A közmédia tudósítója az M1 aktuális csatornán elmondta, hogy a robbantás Esztergom nem túl sűrűn lakott részén történt szerda délután és sajtóhírek szerint egy gázpalackot robbantott fel úgy, hogy annak környékét előtte benzinnel fellocsolta - tette hozzá az M1 tudósítója.

 

A közmédia értesülései szerint a helyszínre nagy erőkkel vonult ki a rendőrség és a katasztrófavédelem is.

 

A közmédia munkatársa több szirénázó mentőautót is látott a helyszínen, és elmondta, hogy a Terrorelhárítási Központ (TEK) munkatársai senkit sem engednek a helyszín közelébe.

 

Az esztergomi kórházban ágyakat tettek szabaddá, orvosokat hívtak be, az MTI tudósítója a helyszínről azt közölte, a robbantás környékét 300 méteres körzetben lezárták.

 

A robbantás során 6-7 ember sérült meg súlyosan. Az M1 tudósítója úgy értesült, hogy a robbantásban maga a robbantó is meghalt.

 

Információk szerint a környéken élők további robbantásoktól tartanak, de az M1 tudósítója elmondta - tekintettel arra, hogy a katasztrófavédelem nagy erőkkel van jelen - ettől nem kell tartani.

 

Információk szerint Pintér Sándor belügyminiszter a kormánypártok kihelyezett frakcióüléséről a robbantás helyszínére érkezett.

 

 

Sport - Legfrissebb
Városunk - legfrissebb
Közelben - Legfrissebb
Interjúk - Legfrissebb
Kék hírek - Legfrissebb
Kultúra - Legfrissebb
MTI - Legfrissebb
Közérdekű - Legfrissebb