Skip to main content

Kedvezményes áron utazhatnak a kutyák is az új tarifarendszerben

Írta: mti
Megjelent: 2024. február 29. Csütörtök, 16:18

kutya vonat1

Budapest, 2024. február 29., csütörtök (MTI) - Kedvezményes áron utazhatnak a kutyák is az új közösségi közlekedési tarifarendszerben, a kutya-országbérlet havonta 1890 forintba fog kerülni - közölte az állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos az MTI-vel csütörtökön.

 

 

Ovádi Péter közleményében azt írta, a kutya-országbérlettel annak érvényességi ideje alatt az egész országban lehet majd a kutyákat szállítani. Emellett a kedvezményes országbérlettel rendelkezők minden további költségtérítés nélkül felszállhatnak kutyával a helyközi közösségi közlekedési járművekre.

A kormánybiztos hangsúlyozta: a felelős állattartáshoz hozzátartozik, hogy a biztonságos utazást lehetővé tegyük kedvenceink számára is. Továbbá Magyarországon egyre több az állatbarát munkahely, így a munkavállalók előszeretettel utaznak társállatukkal a munkahelyükre - tette hozzá.

Ovádi Péter kiemelte: a célkitűzésük, hogy az állatok védelme minél szélesebb körben kapjon figyelmet a mindennapokban is.

Felidézte, a Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány a közelmúltban együttműködési megállapodást kötött a MÁV Zrt.-vel az állatok jólléte érdekében.

Mikrochip-leolvasókat és információs táblákat helyeztek ki számos vasútállomáson, hogy elősegítsék a kóbor állatok hazajutását, befogását.

A kormánybiztos örömét fejezte ki, hogy az utazási tarifákat érintő újításokból a kutya-országbérlet sem maradt ki, az árát ráadásul csökkenteni tudták, ezzel is segítve az állattartókat.

"Bízom abban, hogy minél több állattartó fog élni ezzel a lehetőséggel, hiszen embertársaink mellett az állatok szintúgy megérdemlik a biztonságos, kényelmes utazást" - írta Ovádi Péter.

 

 

Sport - Legfrissebb
Városunk - legfrissebb
Közelben - Legfrissebb
Interjúk - Legfrissebb
Kék hírek - Legfrissebb
Kultúra - Legfrissebb
MTI - Legfrissebb
Közérdekű - Legfrissebb