Kezdőlap

SPR 3356

A kilencedik helyen végzett az NBI/B –s bajnokságban a felnőtt csapatunk. Én úgy gondolom, hogy egy nagyon kétarcú bajnoki szezont zártunk le. Egy nagyon szép őszi szezon, amikor is a negyedik helyen végzett a csapatunk, és egy kevésbé sikeres tavasz szezonon vagyunk túl. Arra kérlek, értékeld a csapat teljesítményét.

Az őszi szakaszt nagyon nehéz lett volna tavasszal felülmúlni, hiszen ez elmúlt évek egyik legjobb teljesítményével tudtunk előrukkolni csapatszinten. És ennek az eredménye is megvolt a helyezésünkben.

A tavaszi szezon már nem úgy alakult ahogy szerettük volna. Ebben közrejátszott az is, hogy a csapatból a vidéki mérkőzésekről már hiányzott néhány játékos. Ők már a bajnokság kezdetén jelezték, hogy már nem számíthatok rájuk a teljes idényben. Én sem tudtam játszani, mert gyermeket várok.

(Pénteken tettem fel a Portálra a bajnokság végi góllövő listát, Bea 16 mérkőzésen 98 gólt dobott... ez 6,1 –es gólarány mérkőzésenként. A Gólkirálynő átlaga 8,5...)

Sokkal nehezebb volt számomra a pályaszéléről irányítani a játékot, mint bentről. Azokon a mérkőzéseken ahol az Andi és a Manyi még játszott jobb teljesítményre voltunk képesek, ugyanakkor Ők már vidékre nem jöttek velünk, és ez befolyással volt a csapat teljesítményére. Tudtuk, hogy ez így lesz, készültünk is erre.

Ami talán egy kicsit elszomorít az, hogy nem sikerült jobbhelyen végezni, jobban a középmezőnyben. Bár ha azt nézzük, hogy a negyedik és a tízedik helyezett csapat között csak 8 pont a különbség, talán joggal mondhatom, egy nagyon „sűrű" középmezőny kilencedik helyén végeztünk.

Ha két-három meccset hozunk, ami benne is volt a csapatban, akkor feljebb zártunk volna. Nagyon kevésen múlott ... gondolok itt idegenben a Tatabánya elleni meccsre, amit kellett volna hoznunk. Vagy az egy gólos hazai vereségünk a Pilisvörösvártól, de említhetném a VKLSE elleni hazai döntetlent ... ha ezeket hozzuk, akkor már mindjárt előrébb végeztünk volna. Voltak ugyanakkor nagyon jó eredményt hozó nagyszerű mérkőzéseink is, mint például a Fradi ellen itthon.

Idén már jóval többet szerepeltettem a fiatalokat, én úgy gondolom jól éltek a lehetőséggel. Sikeresen próbáltak beilleszkedni a csapat játékába.

Összegezve, úgy gondolom, hogy a két szezont nézve, ez a realitás, erre voltunk képesek.

Hetek óta írok arról, hogy változások lesznek a keretben. Két rutinos játékosunk befejezi pályafutását. Szerdán volt szerencsém egy nagyon „intim" búcsún részt venni, ahol a csapat játékosai búcsúztak a Balogh Manyitól és a Major Anditól.

DSC 1739

Valóban így van, Ők hivatalosan is bejelentették, hogy abbahagyják a kézilabdát. Most egyelőre a csapat köszönt el Tőlük, illetve Ők a csapattól. Szeptemberben lesz majd ennek egy hivatalos alkalma is, szeretnénk majd a közönség előtt is elbúcsúzni Tőlük.

Róluk annyit, hogy részben nagyon sajnálom azt, hogy így döntöttek, mert velük két olyan embert veszít a marcali kézilabda, akik nem csak mint játékosok voltak nagyszerűek, hanem emberileg példaképek voltak. Tartást adtak a csapatnak, és magatartásukkal, a játékhoz való hozzáállásukkal, irányt mutattak a fiatalabbaknak! Az én munkámat maximálisan segítették és támogatták, nagyon jó volt együtt dolgozni Velük. Másrészt pedig megértem, hogy miért most döntöttek úgy, hogy visszavonulnak.

Lesz még további változás is a csapatnál, mert a Bogi (Hanusz Boglárka) is elmegy, Ő idén érettségizik, és egyetemre készül. Jönnek új játékosok? Mit lehet tudni erről?

Mielőtt erre válaszolnák, szeretném elmondani, hogy a felnőtt játékosok annak ellenére, hogy nem úgy sikerült ez a tavasz, ahogy terveztük, csak dicséretet érdemelnek! Mert végig küzdötték ezt a nehéz bajnoki szezont! Maximális tisztelet az övüké, azért amit csináltak, és ahogy csinálták!

A Boglárka valóban egyetemre készül, ezért ősztől már nem számíthatunk játékára. Mindannyiunknak hiányozni fog.

Marad mindenki más?

A többiekről, most még 100% -ig nem tudunk nyilatkozni, ez szerintem majd augusztusban fog eldőlni, hogy ki az aki lesz és ki az aki nem. Most úgy tudom, hogy a Bogin kívül mindenki marad.

Tehát akkor a csapat felnőtt korú játékosai a következő szezonban: a két Urbán lány, a Gácser Klaudia, a Tanai Berni, a Balogh Piri és a Sziló a kapuban.

Így van, úgy tudom, Ők maradnak.

Lesz még egy nagy változás, Te is egy ideig elsősorban anyuka leszel, ősztől már nem Te leszel a felnőtt és a junior csapat edzője. Hogyan tovább?

Maradunk itt Marcaliban, ahogy lehet próbálok majd visszajönni és edzősödni tovább, a játékos pályafutásomat pedig majd meglátjuk, hogy folytatom-e. Ennyi idősen már nagyon nehéz előre látni, nyilván a kézilabdától nem fogok elszakadni, a jövőmet jelenleg a marcali kézilabdában képzelem el. Az a realitás, hogy a 2014/2015 –ös bajnoki szezont kihagyom.

Mikorra várod a babát?

Október végére. És mielőtt megkérdeznéd... húga lesz a Pannának! :-)

Az interjú Szekszárdról hazafelé a III. korcsoportos lányok diákolimpiai megmérettetését követően készült. Ők a harmadik csapatod. Velük mi lesz?

Ők a következő szezonban az U13 korosztályban fognak versenyezni. Azt tervezem, hogy - amennyiben minden rendben lesz - augusztusban az alapozást azt szeretném velük végig csinálni, és szeptembertől majd meglátjuk. Változik a Gyerekbajnokság versenykiírása, még képlékeny a dolog. Szeretnék minél tovább dolgozni velük.

Térjünk rá a juniorokra. Végül az ötödik helyen végeztek a bajnokságban. Két helyezést léptünk előre ... kis szerencsével akár dobogón is végezhetett volna a csapat. Arra kérlek, értékeld a csapatot.

Számomra fájó az őszi szezonunk a bajnokságra visszagondolva. Nagyon komolyan sújtotta a csapatunkat, egy példátlan sérülés hullám. Akkor több pontot elvesztettünk, ha nincs az a helyzet, akkor lehetett volna elvárni a csapattól, hogy még előrébb végezzen.

Hozzáteszem szerintem nem rossz ez az ötödik hely, de egyetértek veled, benne volt a bajnoki szezonban a dobogós hely esélye. Persze tudjuk a ha-val kezdődő mondatokat nem vehetjük figyelembe.

Azt kell látni, és ezt már sokszor elmondtam, ezek a lányok most vannak az junior korosztály első évében! A felső korhatár 21 év! Ők 16 évesek! A mezőnyben van hasonló korú játékos másik csapatokban is, de sok jóval idősebb és tegyük hozzá fizikailag erősebb játékosokkal együtt.

Fizikálisan és testileg erősebb csapatok ellen sokkal nehezebb játszani. De én úgy gondolom, hogy a lányok nagyon szép és tetszetős játékot produkálnak. Lendületes, gyors támadó játékunk van, és a védekezésünk talán egy kicsit kiemelkedik az átlagból. Voltak nagyon jó mérkőzéseink, és nagyon jó egyéni teljesítményeink.

Ki kell emelnem a Katát (Bárczi Kata) aki gólkirály lett, a Larát (Szecsődi Laura) aki eddig is az irányító feladatkörben nagyon jó volt, de ebben a bajnokságban már a góljaival is sokat lendített a csapat játékán. Az Eszti (Szabó Eszter) Ő az akit nem lehet „agyonütni" mert meccsről-meccsre küzd és harcol, ha tízszer a földre kerül akkor tízszer feláll.

Itt volt a Betti (Kuti Bettina) rá kettős szerep hárult, hiszen a juniorban fontos szerepe volt, ugyanakkor a felnőttben már kezdő játékossá lepett elő. A junior mérkőzéseken tudta megmutatni azt amit tud, a felnőtt mérkőzéseken elsősorban a védekezésével voltam szinte maximálisan elégedett, támadásban lehetett volna egy picit bátrabb.

Azt gondolom, hogy a Glóri (Novográdecz Glória) egy nagyon jó évet zárt, nagyot lépett előre, támadásban rettentően hasznosan játszott, a góljaival, a látványos passzaival sokat segített a csapatnak, és a védekezésben is előre lépett.

A két kapusunk (Bán-Farkas Dorottya és Telkes Rebeka) egymást váltva, egymást erősítve, valamelyikük mindig hozzá tudott tenni a csapat sikeréhez. Ez nagyon jó, hogy Ők egymást ki tudják egészíteni. Bajnokság közben inkább a Rebeka, a bajnokság végén pedig a Dodó volt kiemelkedő.

Annak pedig külön örülök, hogy azok a játékosok, akik kevesebb lehetőséget kaptak egyre magabiztosabb teljesítményt nyújtottak, egyre gólerősebbek. Bármikor bevethetőek, és ez szerintem nagyon fontos. Van olyan játékos, aki több poszton is. Itt a Bigire (Mezőfi Brigitta) és a Zsanira (Horváth Zsanett) gondolok.

Azt gondolom, hogy beálló poszton (Gergő Virág, Pamuki Alexa, Sárfi Anett) is fejlődünk, talán egy kicsit lassabban, de megyünk előre, és remélem, ezen a poszton jövőre tudunk többek lenni. Javítani kell a beálló és a külső játékos kapcsolatát, ebben látom a fejlődés lehetőségét.

A Szofi (Jancsek Zsófia) és a Mira (Horváth Mirella) a serdülő csapatnál játszottak nagyon sokat, az elmúlt bajnoki szezonban. Szerintem nagyon sokat fejlődtek. Ők viszonylag kevesebb szerepet kaptak a junior csapatban, de amikor a pályára kerültek akkor próbálták magukból a lehető legjobbat kihozni.

Várhatóan a 2014/2015 –ős bajnokságban jóval nagyobb szerep vár a juniorokra a felnőttek között.

Az biztos, hogy a felnőttek között sokkal többet fognak játszani. Ez valahol egy kényszerhelyzet, de ezeknek a játékosoknak ez nagy lehetőség. A felnőtt keretben most már nem csak epizód szerepet tölthetnek be, hanem meghatározó feladatuk lesz. Kezdő emberekké lépnek elő. Óriási feladat lesz számukra, de azt gondolom, hogy Ők erre nagyon-nagyon jó alanyok, mert nagyon szeretnek dolgozni, imádják a kézilabdát, és ma már a kellő tudásuk is meg van.

Azok a felnőttek, akik a keretben maradnak, azok tudásban, tapasztalatban adni tudnak nekik, „húzzák" majd őket felfelé. A juniorok pedig a fiatalos lendületükkel, a felnőtteket „húzzák" maguk után.

Nyilván nem lehetnek irreális álmaink, de én nagyon remélem, és bízom abban nem fognak csalódást okozni a fiatalok. Amikor kialakul a csapat augusztusban, akkor lehet majd „jósolni" hogy hova is várjuk majd a bajnokságban a felnőtt csapatot. Marcali nem képes és nem is akar „nagynevű" játékosokat igazolni. Lehet, hogy ez a következő bajnoki szezon arra fog rámenni, hogy ott fogunk a „kullogni" a középmezőny végén, de ez úgy gondolom, a jövő szempontjából megéri.

Megéri ez az „áldozat" mert az később város, a csapat és a szurkolók hasznára is lesz. A következő évet ki kell bírnunk ... A 2015/2016 –os szezonban már biztos vagyok abban, nem kell majd kérnünk a szurkolók „kíméletét" ... most viszont kérem a türelmüket!

És egyúttal szeretném megköszönni a szülőknek, a törzsszurkolóinknak, a foci ultráknak, és a most alakulófélben lévő szurkolói csoportnak, hogy velünk voltak és bíztattak minket! Ne felejtsenek el minket jövőre sem! Minden segítségre szüksége lesz csapatainknak, nagyon nehéz év elé néznek a lányok!

A beszélgetésünk végén, de nem utolsó sorban beszéljünk még a Diákolimpiai szereplésről és a strandkézilabdáról. A csapat egyszer már nyert diákolimpiát a negyedik korcsoportban, idén sajnos egy játékvezetői ítélettel elvesztettük a lehetőséget, nem jutottunk be a Döntőbe.

Én nagyon fontos megmérettetésnek tartom a Diákolimpiát, ez egy egyre rangosabb megmérettetés. Mindenképen fontosnak tartom, hogy jövőre is elinduljanak a lányok. Itt tanulnak a Marcali Berzsenyi Gimnáziumban, a saját korosztályukban versenyezhetnek.

A Diákolimpia az egy nagyszerű versenysorozat, és a mi lányaink atlétikában is nagyon jól szerepelnek, és nem csak legidősebbek hanem a fiatalabb kézilabdásaink is. Fontos és szükséges megmérettetés. A jó szerepléssel tudunk visszaadni az iskoláknak egy keveset azért a sok segítségért, amit kapunk tőlük. A sportolóink kézilabdás sikere természetesen az iskolák sikere is, segítségük nélkül nem lehetnénk eredményesek!

Néhány napos hír, hogy Marcaliban lesz a Strandkézilabda Diákolimpia Országos Döntője júniusban. Ott lesz az indulók között az V.-VI. korcsoportban, a Berzsenyi Gimnázium csapata, akik persze a Marcali VSZSE kézilabdásai.

Az elmúlt két nyáron, a szezon végén levezetés képen már strandkézilabdáztunk, és úgy tudom már a Fuisz tanár úr idejében is próbálkoztak a lányok. Mondhatom szinte mindegyik lány nagyon megszerette. Ez egy kicsit más, mint a „napi rutin", kint a strandon, szinte levezetés képen, de mégiscsak dolgozunk nyáron, jó levegőn, napsütésben.

Tavaly a felnőtt strandkézilabda bajnokságban, úgy játszottunk az Országos Döntőben, hogy a Pirike és én voltam csak felnőtt korú a csapatban.

Amikor megtudtuk a lehetőséget, akkor nem volt kérdés, hogy szeretnénk-e indulni rajta. Az pedig hogy itthon játszhatunk, hazai közönség előtt egy külön öröm számunkra! Próbáljuk a lehető legjobb eredményt elérni.

Nyár van, iskolai szünet van, tehát a részvétel nem volt kötelező a lányoknak. Csak azok szerepelnek a csapatban akik „önként és dalolva" jelentkeztek a megmérettetésre.

Köszönöm a beszélgetést! Köszönjük a csapatoknak, Neked, a szép emlékeket a szezonból! Fájó szívvel búcsúzunk a távozóktól, nagyon sok örömet szereztek nekünk! Neked pedig nagyon sok boldogságot, sok örömet, egészséget kívánunk, a születendő gyermekedhez!

Keresés a tartalomban...

Elérhetőségek

Levélcím: Marcali Portál

8700 Marcali Orgona u. 1-3 "A" lh. fsz. 2
NMHH nyilvántartási szám: 1253-3889
Alapítás éve: 2000.
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Reklámmal kapcsolatban: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Cookie-k használata a weboldalon

Küldjön nekünk Ön is híreket!
Történt olyan esemény vagy hír a térségében ami nincs fent a Marcali Portálon, esetleg hallott, látott, fényképezett, valami érdekeset és Ön szerint fent lenne a helye hírportálon?
Küldje el a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre!


Megjelenés: Szerkesztőségünk fenntartja a jogot, hogy a részére elküldött híreket - a tartalom csorbítása nélkül - a megjelentethetőség érdekében módosítsa, szerkessze. A megjelenésre vonatkozóan garanciát nem vállalunk - azaz nem mindegyik, részünkre elküldött hír jelenik meg szükségszerűen a marcaliportal.hu-n.

A marcaliportal.hu sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához.