Kezdőlap

kezilabda

Szokták mondani és én is egyetértek vele, felesleges utólag felemlegetni, keseregni a történteken, a helyzeteken, hiszen nem lehet rajta változtatni. Most mégis ezt teszem, mert úgy gondolom így tisztességes egy csapattal szemben. És itt a teljes csapatra, az idősebbekre, a fiatalokra, a vezetőkre gondolok, a Marcali VSZSE csapatára.

Az előzmények...

A 2013/2014 bajnokság végén a Marcali VSZSE játékosállománya szinte teljesen átalakult. Több korábbi meghatározó játékos visszavonult, távozott, gyermeket vállalt. Nagyon komoly „érvágás" volt ez a csapatunknak. Íme, a felsorolás... és egy mérőszám, a dobott gólok száma/játszott mérkőzések száma/ meccsenkénti átlag...

• Gácser Klaudia: 193/28 = 6,8;
• Hanusz Boglárka: 124/25 = 4,9;
• Balogh Piroska: 114/27 = 4,2;
• Balogh Beatrix: 108/18 = 6,0;
• Balogh Margit: 78/24 = 3,25;
• Major Andrea: 43/14 = 3,07;
• Kuti Bettina: 23/23 = 1,0

A csapat játékos-edzője, - Balogh Bea - is távozott ideiglenesen, anyai örömök miatt!

A szakosztályvezetése úgy gondolta, hogy junior játékosokkal és a játékot tovább vállaló tapasztalt felnőttekkel együtt próbálja megoldani a 2014/2015-ös szezont. Voltak próbálkozások igazolásra, mert például nem maradt balkezes a keretben, de sajnos sikertelen volt a csapat bővítése. Egyedül Urbán Renáta jött a keretbe, de hamarosan távozott, ismét külföldön vállalt munkát.

Hónapokig keresett a vezetés edzőt a csapatnak, sajnos a kiszemelt edző sokáig gondolkodott, végül nemet mondott. Amikorra ez kiderült már szinte lehetetlen volt megfelelő edzőt találni. Akiket a Kiss Laci felkért azok nem vállalták. Sári Árpi felesége, Kocsis Böbe is nemet mondott, és végül Árpi jött el, amikor már nagyon szorított a cipő...

Így indult neki a csapat a bajnokságnak. Négy tapasztalt játékossal és tizenhárom 16-17 éves fiatal játékossal.

Az őszi szezon...

Amikor az esélyeinket mérlegeltük a bajnokságban akkor még nem tudtuk, hogy az egyik újonc a Mosonmagyaróvár dobogós helyen végez... a másik két feljutót (PEAC, Pilisvörösvár) megelőztük a végelszámolásban.

Győzelemmel kezdtünk, majd következtek azok a csapatok, akik az élen zárták a szezont. Amikor már kezdett a csapat összeszokni, a Mosonmagyaróvár elleni mérkőzés előtt, egy betegség hullám, és sérülések miatt szinte nem tudtunk kiállni. A felnőtt mérkőzésre, már egy sérült játékos ült le, hogy a kötelező létszám meglegyen. Úgy gondolom, bár ezt a meccset nem számoltam bele az elmaradt pontszerző meccsek közé, akkor még legyőzhető lett volna a Mosonmagyaróvár, vagy legalább egy döntetlenre szerintem jók voltunk. Nem sikerülhetett alig néhány „harcképes" játékossal.

Következett egy győzelem itthon a Pénzügyőr ellen, és a következő fordulónkat idegenben Solymáron a Pilisvörösvár otthonában játszottuk. Ezt a mérkőzést jeleztem -1 ponttal a végső számvetésemben, de inkább -2 kellett volna írnom. Ez egy botrányos játékvezetés mellett elvesztett mérkőzés volt. Idézem az akkori véleményemet: „a junior csapat magabiztosan győzött, a felnőtt csapat egy nagyon fájó, igazságtalan vereséget szenvedett. Nem tisztem a bíróküldés felelősének munkáját megítélni, de nagyon rossz választás volt két, a bennmaradásért „élet-halál" harcot vívó csapat mérkőzésére, két ennyire alkalmatlan, a felnőtt NBI/B színvonalát meg sem közelítő bírót küldeni."

A következő kritikus mérkőzésünk a Nagyatád elleni volt. Drámai, emlékezetes küzdelemben egy góllal kaptunk ki. Őrületes mennyiségű kapufát dobtunk és ziccert hagytunk ki... nos, ide is -1 pontot számoltam, de lehetett volna a vége a győzelem. Mi voltunk a jobbak!

A Győr ellen zártuk az őszi szezont és azt gondolom megvolt az esélyünk a pontszerzésre. Bocs, de megint önmagam idézem: „Nagyon közel állt a csapatunk a győzelemhez, nagyszerű mérkőzésen szórakozhatott az őszi szezon zárásán a hazai közönség. Szenzációs második félidőt játszottunk!" Két góllal kaptunk ki...

A szünet...

Az évvégén kiderült, hogy Balogh Piri is anyai örömök előtt áll, és ahogyan azt jó előre jelezte nem vállalta tovább a játékot. Dombóvári Dóra felépült a hosszas sérüléséből és elkezdte az edzéseket, de mindenképen szükség volt további játékosokra. Igazolni nem tudtunk, ezért Kiss Laci a már visszavonult régi játékosainktól kért segítséget. Kovács Juci és Pék Petra visszajött segíteni, és elkezdték a felkészülést a tavaszi szezonra. Balogh Bea is jelezte, hogy a hazai mérkőzéseken vállalja a játékot egy –egy rövidebb időszakra.

Zavaró volt a téli szünetben, hogy már megjelentek a csapat körül a csábítások, de nem igazolt el senki.

A tavaszi szezon...

Magabiztosan legyőztük a Szentendét, kikaptunk a bajnok Budaörs otthonában és következett az ezüstérmes Szekszárd, akit nagyon megleptünk itthon a csarnokban! Ma is azt gondolom, hogy egy döntetlent simán megérdemeltünk volna. Ezt írtam akkor: „a csapatunk szenzációs játékkal a második félidő huszadik percéig vezetett, a jóval esélyesebb vendégeink ellen. Jól tették azok a szurkolóink, akik a kézi meccset választották a Borforraló Fesztivál helyett. Nagyon izgalmas, nagyon jó mérkőzésnek örülhetünk. Kis szerencsével a forduló meglepetés eredményét produkálhattuk volna!" Ma is így gondolom!

Következett egy mérkőzés a Mosonmagyaróvár ellen, amit nagyon meg akartunk nyerni... csak hát balszerencsénkre leküldték az NBI –es csapatukat Tóth Gabistól ... Az egész szezonban csak nekünk volt szerencsénk látni NBI/B –s meccsen ... Ha nem azzal a csapattal jönnek ... de azzal jöttek!

Megvertük a Mohácsot, és vesztettünk a Pénzügyőr ellen egy góllal. Idézet az Árpival készült interjúból: „Nagyon szerettünk volna megnyerni... Az első félidőben elmentek 4 –el visszahoztuk döntetlenre, második félidőben megint elmentek, visszakapaszkodtunk a döntetlenre, vezettünk három góllal és a végén kikaptunk eggyel... A véleményedre vagyok kíváncsi.

Nagyon el vagyok keseredve, megnyerhettük volna a mérkőzést minden külső körülmény ellenére. Kihagytunk sok hétméterest, kihagytunk egy jó pár ziccert is. Egyébként pedig nagyon büszke vagyok a lányokra, mert végig küzdötték, hajtották a mérkőzést. Sajnos ez a sport. úgy látszik, ebben a bajnoki szezonban nem vagyunk a jó oldalon. Elkerül minket a szerencse, remélem ez fordulni fog végre! Nem tudok most mást mondani... el vagyok keseredve, hogy nem sikerült legalább egy pontot szerezni. A mérkőzésben benne volt, hogy elvigyük mind a kettőt, de sajnos egy sem sikerült."

Győztünk a Pilisvörösvár és a PEAC ellen majd következett a Fradi elleni mérkőzés itthon. Nos, én ezt a meccset is elvesztegetett lehetőségek közé sorolom. Kettővel kaptunk ki... idézem a véleményemet: „Nem érdemeltünk vereséget... a kiesés ellen küzdő csapatunk mindent elkövetett, amit tudott. Én úgy láttam, hogy a rettenetes akarás miatt, nagyon sokat hibáztunk. Helyzeteket, ziccereket hagytunk ki... sorsdöntő pillanatokban adtunk el labdákat. Állítom, ha a tét kisebb lett volna, ma legyőzzük a kis Fradit!" Ma is ez a véleményem!

A „padlón" lévő csapatunk ezután már csak a Győr ellen tudott jó meccset játszani. Alig néhány nap telt el friss az élményem. Győrben győztünk volna, ha nem kell órákat várnunk a mentesítő buszra Devecserben, ha több időnk van a bemelegítésre, a rákészülésre. Persze ma már tudjuk, hogy kevés lett volna győzelem, mert időközben a Szentendre megtáltosodott és pontot rabolt a Kozármislenytől...

Egy kis jelmagyarázat: A „-pont" az egy gólos vereségeinket jelölöm, ha hozzuk azt a három pontot bennmaradó helyen a XI. –en végzünk! Az „esély" azokat a mérkőzéseket jelzi és számolja, amit több mint egy góllal vesztettünk el, de nyerhetőnek gondoltam. Ha azt a 3 pontot is hozzuk, a VIII. helyen végzünk!

capture-20150519-083726

Maradt a remény, sajnos csak június végén derül ki biztosan, hogy maradhatunk-e az NBI/B –ben vagy az NBII – ben folytatjuk.

Az esélyekről... és következnek a „ha...-val" kezdődő mondatok.

Ha igaz és a Szeged helyére a NEKA megy a női NBI –be akkor az NB II női felnőtt Délnyugat csoportjának feljutó helye lehet az egyik reményünk.

A másik remény az NB II női felnőtt Észak csoportjának bajnoka, a Szent István SE II. Nekik már van az NBI/B keleti csoportjában szerepelő csapatuk. Egy egyesületnek két csapata azonos bajnokságban nem szerepelhet.

Lehetséges még, hogy vannak csapatok, akik nem vállalják az NBI/B költségeit. De ezek csak találgatások. A döntés joga a Magyar Kézilabda Szövetségé. Nekünk csak a remény maradt.

Összefoglaló ...

Az elmúlt bajnokság mérlege, felnőtt csapat:

capture-20150521-185247 feln

Az elmúlt bajnokság mérlege, junior csapat:

capture-20150521-185820jun

Rettenetesen sajnálom, hogy így alakult a csapat helyzete. Sajnos egy évvel korábban jött a lehetőség - kényszerből - a fiatal játékosoknak az NBI/B –re. Még nem voltak érettek rá! Sem fizikailag, sem mint játékosok...

Nem csak az én elfogult véleményem az, hogy ha lehetőséget kapnak a következő szezonban az NBI/B –re a juniorok, akkor egy nagyon jó középcsapata lenne a VSZSE –nek. Magam is több szakembertől hallottam hasonló véleményt. Remélem együtt maradnak és együtt játszanak az NBI/B –ben!

Góllövő listák:

felnőtt, junior

Mielőtt következtetéseket vonnának le a kevésbé hozzáértők ... a játszott mérkőzés száma nem azt jelenti, hogy valóban a pályán volt, vagy a teljes mérkőzésen játszott valaki. A kevesebb mérkőzés szám jelenthet hosszas sérülést, betegséget. A kapusok ugye nem dobnak gólt, de be vannak nevezve ... egy szélső, vagy egy beállós az mindig kevesebb esélyt kap, mint egy lövő... A junioroknál nem mindenki játszott végig, hiszen a felnőttben is játszani kellett... szóval csak csínján a következtetésekkel!

Azért teszem közzé a listákat, hogy lássák egy nagyon jó, gólerős játékos állománnyal rendelkezünk ... védekezésünkkel volt többször gond ... eladott, elhibázott labdákból a lerohanások ... itt látszik a rutintalanság...

Gratulálok a Bárczi Katának a felnőtt mezőnyben elért 6.helyezésért! Mérkőzésenként átlagban 7 gólt dobott! (181/26 =6,96)

 

covid

Keresés a tartalomban...

Elérhetőségek

Levélcím: Marcali Portál

8700 Marcali Orgona u. 1-3 "A" lh. fsz. 2
NMHH nyilvántartási szám: 1253-3889
Alapítás éve: 2000.
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Reklámmal kapcsolatban: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Cookie-k használata a weboldalon

Küldjön nekünk Ön is híreket!
Történt olyan esemény vagy hír a térségében ami nincs fent a Marcali Portálon, esetleg hallott, látott, fényképezett, valami érdekeset és Ön szerint fent lenne a helye hírportálon?
Küldje el a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre!


Megjelenés: Szerkesztőségünk fenntartja a jogot, hogy a részére elküldött híreket - a tartalom csorbítása nélkül - a megjelentethetőség érdekében módosítsa, szerkessze. A megjelenésre vonatkozóan garanciát nem vállalunk - azaz nem mindegyik, részünkre elküldött hír jelenik meg szükségszerűen a marcaliportal.hu-n.

A marcaliportal.hu sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához.