Sakktábor

Írta: Guricza Gyula
Megjelent: 2013. augusztus 12. Hétfő, 12:09

20130807-002Az elmúlt héten nyaraló sakktáborban edzett 23 ifjú sakkozó a Mikszáth Kálmán Utcai Általános Iskolában. A "Mester jelölt" csoportban a Fritz7 ellen lejátszott és elemzett partival a játszma írás gyakorlása is feladat volt, valamint vezér nyerési feladványok frontális megoldását követően önállóan is meg kellett oldani további sok-sok vezér és bástya elfogási "kis kombinációt". A "Mester" csoport megnyitási sakkcsapdákkal ismerkedett, de közép-és végjátékra is láttak a demonstrációs táblán tanúságos kombinációkat.

Nekik még több feladványt kellett megfejteniük könnyű tisztek elfogására, illetve a nyerő lépések megtalálására. Majd a szimultán játék következett szintén két csoportban. Az egyéni versenyt 7 fordulós svájci rendszerben 2x15 perc játékidővel a Swiss48 program sorsolta, míg a csapatverseny 6 csapat játékával körmérkőzéses lebonyolítással, de már 2x20 perc gondolkodási idővel zajlott.

A pénteki zárónapon a tábort értékelő díjazásokat / ahol mindenki jutalmat kapott / követően a városi fürdőben strandolással fejeződött be a tábor. A sakk mellé kiegészítő sport is szükséges, egész héten "nagyüzem" volt a ping-pong asztaloknál, valamint a tornateremben futballcsaták és egyéb játékok szolgálták e nagyszerű szellemi játékhoz szükséges fizikai erőnlétet.

Sport - Legfrissebb
Városunk - legfrissebb
Közelben - Legfrissebb
Interjúk - Legfrissebb
Kék hírek - Legfrissebb
Kultúra - Legfrissebb
MTI - Legfrissebb
Közérdekű - Legfrissebb