Skip to main content

Ju-jitsu: három bronzérem Szegedről

Írta: Nagy Róbert
Megjelent: 2013. november 27. Szerda, 13:53

MVSZSE Küzdősport Szakosztályának fiatal sportolói vettek részt november 23-án Szegeden, a G4 Liga II. Szeged Grappling Bajnokságán. Mivel ugyanaznap a szakosztály több versenyzője Lengyelországban a Ju-Jitsu Világbajnokságon lépett tatamira, ezért a csapatkapitányi teendőket Szegeden Mogyorósi Attila vállalta és kitűnően látta el.

s23

A számunkra a szegedi grappling nagy jelentőséggel bíró rendezvény volt, hiszen elsőként indultak marcali gyerekek a Global Grappling versenyrendszerben! A korábbi kecskeméti gyakorlóversenyen kipróbált csapattal neveztünk Szegedre. Szélesi Melody, Kovács Krisztián és Császár Zoltán képviselte Marcalit.

A szegedi viadal nagyságára jellemző, hogy 32 hazai klubból 256 nevezés érkezett!!! Ebben a kifejezetten nehéz mezőnyben kezdőként elindulni nagy kihívás, eredményt elérni pedig nagy dicsőség. A marcali gyerekek részesültek mindkét dologban!

Az eredmények:

Ifjúsági I. lány kategóriában Szélesi Melody III. helyezést ért el.
Ifjúsági I. fiú kategóriában Császár Zoltán III. helyezést ért el.
Ifjúsági II. fiú kategóriában Kovács Krisztián III. helyezést ért el.

Szakosztályunk számára a három bronzéremnél fontosabb, hogy végre beszélhetünk ju-jitsu utánpótlásról. Reményeink - és meglátásom - szerint több versenysportolásra alkalmas gyerek látogatja az edzéseinket. A faladatunk az, hogy a felkészítések után több gyakorlóverseny keretében próbálják ki tudásukat - idegen versenyzőkkel - Marcali leendő versenyzői.

A G4 Liga következő állomása Budapest, időpontja: 2014. január 18.

{besps}2013/2013-11-27-13-49-09{/besps}

Navigáció a nyilakkal lehetséges, illetve a galéria automatikusan töltődik a lejátszás gombra kattintva. Nagyobb méret jobb egérgomb ... megnyitás új lapon.

Sport - Legfrissebb
Városunk - legfrissebb
Közelben - Legfrissebb
Kultúra - Legfrissebb
Közérdekű - Legfrissebb
MTI - Legfrissebb
Kék hírek - Legfrissebb