JUDO – JU-JITSU - KARATE

Írta: Nagy Róbert
Megjelent: 2013. december 22. Vasárnap, 10:26

foto0002

December 18-án szerdán Böhönyére látogatott az MVSZSE Küzdősport Szakosztálya.

A Kaposvári Judo Klub a böhönyei Festetics Pál Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában már több éve kihelyezett judo tagozatot működtet sikeresen. Pilbauer István és Hegedűs Botond edzőknek köszönhetően a klub fiatal sportolói kiváló eredményekkel szerepelnek cselgáncsversenyeken.

Szakosztályunk két gyerekcsoportjából összesen 15 fővel tudtunk részt venni a judo klub edzésén. A két stílus (judo és a ju-jitsu) közötti különbségek apró eltérésekben megmutatkoztak ugyan, de a vidám hangulatú és játékos edzés jól sikerült. Számunkra fontos, hogy azok a gyerekek, akik versenyezni szeretnének, még a megmérettetés előtt felmérjék tudásukat számukra ismeretlen ellenfelekkel szemben. Erre kiváló lehetőséget nyújt a Marcalihoz legközelebbi böhönyei judo iskola, hiszen korban közel azonos, felkészültségükben pedig kiváló sportolókkal rendelkezik a klub.

A szerdai edzést minden bizonnyal többször meg fogjuk ismételni. Annál is inkább, mert a tervek szerint 2014. elején Marcaliban is beindul a Magyar Judo Szövetség által meghirdetett MINI JUDO program, melynek a Noszlopy Gáspár Általános és Alapfokú Művészeti Iskola ad otthont. Ennek a programnak a részletei még kidolgozásra várnak, de az érdeklődők információkat kaphatnak szakosztályunk honlapjáról: http: //www.ju-jitsu.marcali.net

Köszönöm a szülőknek és az érintett pedagógusoknak, hogy lehetővé tették a gyerekek részvételét a böhönyei edzésen. Köszönet Nagy Beának és Tóth Viktornak, akik a gyerekek utaztatásában segítettek!

21-én szombaton a nagykanizsai Ippon Shotokan Egyesület és a keszthelyi Shotokan Karate-do SE mesterei látogattak el Marcaliba. A résztvevők számát tekintve az edzőtermünk szűknek bizonyult. Csősz Tóth Norbert 7. danos mester a karate önvédelmi elemeiből összeállított és nagy pontossággal bemutatott technikáiból tartott ízelítőt. A két órás délelőtti edzést a délutáni övvizsga felkészítő tréning követte. Az edzések közötti szünetben megállapodtunk, hogy a „harcművészeti stílusok közötti átjárhatóság" szellemében a kapcsolatunkat szövetségi szinten is továbbfejlesztjük.

Sport - Legfrissebb
Városunk - legfrissebb
Közelben - Legfrissebb
Kultúra - Legfrissebb
Közérdekű - Legfrissebb
MTI - Legfrissebb
Kék hírek - Legfrissebb