Skip to main content

Államtitkári dicséret és évzáró övvizsga ...

Írta: Nagy Róbert
Megjelent: 2013. december 31. Kedd, 11:43

a13

Az MVSZSE Küzdősport Szakosztálya december 28-án övvizsgával zárta a 2013. évet. Egyesületünk szokásos év végi rendezvényén a Szövetségünk elnöke Révész P. László, a Dan-kollégium elnöke Végh János mester, valamint Si Jo Márton László (10 toan) a Hong Lung Ch'uan Tao kung–fu stílus alapítómestere tisztelte meg jelenlétével az övvizsgánkat. Számunkra kitűntetés, hogy neves harcművészek látogatnak el edzőtermünkbe, közösen tarthatjuk meg edzéseinket és a vizsgáinkat.

Az övvizsga keretein belül került átadásra Dr. Simicskó István Sportért és ifjúságért felelős államtitkár úr levele, melyben gratulál a lengyelországi VIII. ISJA Ju-Jitsu Világbajnokságon eredményt elért MVSZSE sportolóknak: Greffer Kingának az I. helyezésért, Dudás Péternek a II. helyezésért, és Izsák Bálintnak a III. helyezésért.

A délelőtti órákban a fiatal jitsukák adtak számot tudásukról. A két gyerekcsoportunkból a 14 év alatti tanulók vizsgáztak a 9. kyu (lila öv) fokozatra. Sajnos a vizsgán nem tudott jelen lenni mind a 20 fő, így 13 lelkes gyermek tett kísérletet a fokozat megszerzésére – sikerrel. Végh János mester értékelésében kiemelte Vida Hella dinamikus technikáit, Macsicza Kevin kitartását, melyet a küzdelmek során tanúsított, valamint Faházi Rajmund technikáinak pontosságát.

A felnőtt vizsgázók az 5. kyu (citromsárga öv) fokozatot célozták meg. Négy vizsgázó: Szekér Bianka, Csoboz Márk, Darvas Dávid, és Mogyorósi Attila bizonyította be, hogy a mai naptól joggal viselheti a sárga övet.

A ju-jitsu övvizsgákat a Hungarian Body Contact küzdőstílus sportolóinak vizsgái követték. A Budapestről érkezett harcosoknak nagyon kemény erőnléti követelményeknek kellett megfelelniük, és bizonyítaniuk kellett állóképességüket a több ellenfeles küzdelmekben. Ali Ebtekar (Irán) és Kovács Ákos vehették át az oklevelüket a koradélutáni órákban.

A HBC vizsgákat a kung-fu stílus követte. A Hong Lung Ch'uan Tao kung-fu narancssárga övfokozatát Révész Krisztina érdemelte ki. A mester fokozat előtti bordó színű övért Révész P. László dolgozott meg.

A vizsgák közötti szüneteket az övfokozatoknak megfelelő számú tetőcserép és deszkatörés színesítette!

A nap utolsó, - de leghosszabb ideig tartó - vizsgáján Szabó Jánostól a ju-jitsu Nidan (2. dan) fokozat tudásanyagát kérték számon. A tanbo-val (rövid bottal) végrehajtott kihon és formagyakorlatokat (kata) mutatott be. Ezt követte a páros gyakorlatsor, melynek során a ju-jitsu eddig elsajátított és ismert összes technikájából kellett bemutatni a vizsgabizottság kérésére 20-20 összetett technikát. Rövid szünetet követően a Gonosen waza, (megelőző technikák), Renraku waza (kombinációs gyakorlatok), Kaeshi waza (kontra technikák) és az Osaekomi waza (leszorító, rögzítő technikák) gyakorlatok következtek. A vizsgán Mogyorósi Attila uke segédkezett. János sikeres vizsgát tett, így kiérdemelte a Nidan fokozatot.

A vizsgák végén a MHKSZ elnöke, Révész P. László adta át Végh Jánosnak a tiszteletbeli Godan (5. dan) fokozatot, mellyel a harcművészetek tanítása és népszerűsítése területén bizonyított, több mint 30 éves munkáját ismerte el.

A családias és jó hangulatú övvizsgát 17 órakor zártuk.

{besps}2013a/2013-12-31-11-37-04{/besps}

Navigáció a nyilakkal lehetséges, illetve a galéria automatikusan töltődik a lejátszás gombra kattintva. Nagyobb méret jobb egérgomb ... megnyitás új lapon.

Sport - Legfrissebb
Városunk - legfrissebb
Közelben - Legfrissebb
Interjúk - Legfrissebb
Kék hírek - Legfrissebb
Kultúra - Legfrissebb
MTI - Legfrissebb
Közérdekű - Legfrissebb