Skip to main content

MAX 2014 - BUDAPEST

Írta: Nagy Róbert
Megjelent: 2014. május 26. Hétfő, 05:00

Izsak Balint

Május 24. Budapest, MAX 2014. „Történelmet" írhattunk... Izsák Bálint az MVSZSE Küzdősport Szakosztályának sportolója első alkalommal lépett „ketrecbe".

A szombaton megrendezett Harcművészeti Kiállításon a Total Dimage és a G4 Liga közös szervezésében Cage Grappling versenyszámban vett részt elsőként marcali versenyző. A rangos rendezvényen összesen 22 harcos léphetett a ketrecbe, közöttük a kék/fekete mezt viselő marcali grapplernek szurkolhattunk!

A kezdeti pontszerző technikákkal Bálint magabiztosan haladt a továbbjutás felé, de sajnos ezt a lendületet a második versenyző végérvényesen megtörte. A kifejezetten földharcra koncentráló Gracie Barra-s (Brazil Ju-jitsu) versenyző egy speciális fojtástechnikával a verseny feladására kényszerítette Bálintot, így most a dobogós hely megszerzése nem sikerült. Nem sok kellett volna hozzá... pontszámait tekintve Bálintnak volt esélye a továbbjutásra, de a fojtás során sajnos eszméletvesztés közeli állapotba jutott. Ilyenkor a mérkőzést vezető bíró - a grappling szabályai szerint – megállítja a mérkőzést, ezzel is védve a versenyzők testi épségét.

A kitűnő hangulatú mérkőzéseket számos híres harcművész, olimpiai bajnok kísérte figyelemmel. A ketrecben tartott küzdelmeket Shihan Furkó Kálmán a kyokushin karate magyarországi legendás mestere is nézte. A mérkőzést követően Bálintnak gratulált a mester – emlékül pedig megmaradt a közös fotó.

{besps}2014/2014-05-26-04-56-08{/besps}

Navigáció a nyilakkal lehetséges, illetve a galéria automatikusan töltődik a lejátszás gombra kattintva. Nagyobb méret jobb egérgomb ... megnyitás új lapon.

Sport - Legfrissebb
Városunk - legfrissebb
Közelben - Legfrissebb
Interjúk - Legfrissebb
Kék hírek - Legfrissebb
Kultúra - Legfrissebb
MTI - Legfrissebb
Közérdekű - Legfrissebb