Skip to main content

4 hétvége, 9 verseny, 35 érem

Írta: Fábos László
Megjelent: 2014. június 10. Kedd, 12:08

P1220301 resize

Legutóbbi beszámolóm óta kb. 4 hét telt el. Ez alatt az időszak alatt a Marcali Turul Íjász Egyesület íjászai 41 fő részvételével látogattak meg 9 különböző íjászversenyt, melyeken 35db érmet szereztünk (24db arany, 8db ezüst és 3db bronz). A versenyek közt egyaránt voltak a szabadidő hasznos eltöltésére alkalmas örömíjász versenyek és minősítő, valamint nemzetközi versenyek is.

A szabadidő hasznos és kellemes eltöltése mellett igyekeztünk a teljesítményre is hangsúlyt fektetni, csapatunkból többen minősített eredményeket lőttek, ezzel szakágukban már most minősítették magukat a 2015-ös évre. A szép eredmények közül is kiemelkednek az országos csúcsok melyeket az említett időszakban lőttek csapatunkból. A versenyekről alább olvashatnak röviden:

Az időszak számunkra első versenyét Segesden rendezte a SegÖsdi Hagyományőrző és Íjász Egyesület május 18-én. Ez egy történelmi szakági verseny volt, melyen csapatunkból hárman indultak, Horváthné Kánya Krisztina, Horváth Gábor és Horváth Márk. Kriszta és Márk 1., Gábor 2. helyezést szerzett.

A következő hétvégén 3 versenyen szerepetek íjászaink. Május 24-én, szombaton rendezte a Delta Íjász Egyesület Lovászpatonán a Diákolimpia közép-dunántúli régiójának selejtező versenyét, melyen csapatunkból Belme Bernadett és Belme Szabolcs vett részt. A verseny a pályaíjász szakág versenye – mely olimpiai sportág – kifejezetten fiatalok részére. Mind a két fiatal versenyzőnk 10m-ről lőtt egy 80cm átmérőjű lőlapra. Szabolcs 571 ponttal 10. helyezést szerzett az erős mezőnyben, míg Bernadett 618 ponttal új országos csúcsot lőtt!

A hétvége második versenyét Marcaliban rendezte a Boronkai Hagyományőrző és Íjász Egyesület, mely a dél-dunántúli régió kvalifikációs versenye volt a pályaíjász Országos Bajnokságra, s egyben a régiós versenysorozat 2. állomása. Csapatunkból 10 versenyzőnk indult a megmérettetésen (Belme Bernadett, Belme Lajos, Belme Szabolcs, Horváth Gábor, Horváth Márk, Kiss Gergely, Kiss Regina, Szij Zsolt, Varga Árpád és Varga Mátyás). Ezen a versenyen is 80cm-es lőlapra kellett lőni, korosztálytól függően 10, 20, vagy 30m-ről. A kettős versenynek köszönhetően valóságos éremesőben volt részünk, 10 aranyat, 1 ezüstöt és 1 bronzot hoztunk el a versenyről. E mellett Varga Árpád minősített eredményt ért el, így indulási jogot szerzett kategóriájában a pályaíjász Országos Bajnokságon (a fiatalabb korosztályok alanyi jogon indulhatnak az OB-n), valamint Belme Bernadett újabb országos csúcsot lőtt (a htvégén már a másodikat)! Első osztályú minősítést lőtt még ezen a napon Belme Szabolcs is.

A hétvége harmadik versenye Gödöllőn zajlott. Ez a HDH-IAA (International Archery Association) és a Magyar Íjász Szövetség rendezésében lebonyolított 3D Grand Prix verseny volt május 24-én és 25-én. Csapatunkból Fábos László indult, s ért el minősített eredménnyel 3. helyezést a két napos versenyen (ezzel az eredménnyel 2015-re is minősítetté vált 3D szakágban). Mindkét nap 28 célt kellett a lehető legpontosabban teljesíteni célonként mindössze egyetlen lövéssel. Ez a versenysorzoat augusztus 3. hetében Pakson folytatódik.

Az időszak harmadik hétvégéjén csapatunk a Kanizsa Íjász Egyesület által Nagykanizsa-Szaplányoson rendezett Kanizsa3D Kupát látogatta meg 11 nevező versenyzővel (Belme Lajos, Belme Szabolcs, Fábos László, Horváth Gábor, Horváth Márk, Horváthné Kánya Krisztina, Peter Hermann, Szij Zsolt, Varga Árpád, Varga Boróka és Varga Mátyás). A pályát itt is 28 célosra építették, célonként kettőt lőhettünk az állatokra. A kellemes vonalvezetésű pálya és a sok lövés remek gyakorlási lehetőséget kínált a 3D szakág további küzdelmeire. Ezen a versenyen is eredményesen szerepeltünk, három 1. helyet (Varga Boróka, Belme Szabolcs és Horváth Márk), három 2. helyet (Varga Mátyás, Peter Hermann és Fábos László) és egy 3. helyet (Horváthné Kánya Krisztina) begyűjtve.

Az időszak negyedik hétvégéjén ismét három versenyen vettek részt íjászaink. Elsőként a pályaíjász szakág közép-európai versenye a Duna Kupa és Pálya GP 2. került megrendezésre pénteken és szombaton Hévizen. Pénteken a gyermek és serdülő versenyzők versenyét bonyolították, ahol 10m-ről lőttek versenyzőink 80cm-es lőlapra 72 lövést. Csapatunkból három fiatal indult (Belme Bernadett, Belme Szabolcs és Horváth Márk) mindhárman 1. helyezést szereztek 1. osztályú teljesítménnyel.

A szombati versenynapon a felnőttek, az ifjúsági és a kadet versenyzők szerepeltek. Ekkor Fábos László indult, aki 1. osztályú teljesítménnyel 1 helyezést szerzett.

A hétvége második versenyét a szlovéniai Lendván rendezték, mely egy történelmi verseny volt. Ide Horváth Gábor és Horváth Márk látogattak el, Márk 1. helyezést szerzett.

A hétvége harmadik versenyét vasárnap Kelevízen rendezték, csapatunkból nyolcan indultak (Horváth Gábor, Horváth Márk, Horváthné Kánya Krisztina, Szij Zsolt, Szij Eszter, Varga Árpád, Varga Bence és Varga Mátyás). A kelevízi örömíjász versenyről 3 aranyat (Szij Zsolt, Varga Bence, Varga Mátyás) és 3 ezüstöt hoztunk (Horváth Gábor, Horváth Márk és Varga Árpád).

Csapatunk továbbra is szépen teljesít, amit az elmúlt négy hétben megszerzett 35 érem és számos minősített eredmény mutat. Szabadidős és versenysport rendezvényeken egyaránt képviseltetjük magunkat, hisz a szabadidő hasznos és kellemes eltöltése mellett a teljesítmény is fontos.

A kültéri versenyidőszak folytatódik a nyári versenyekkel. Számunkra ebből jelenleg kiemelkedik a június 22-én Szőcsénypusztán a Széchenyi SZKI tanerdejében rendezendő versenyünk, mely a Dunántúli Terepíjász Kupa utolsó fordulója, valamint a Diákolimpia budapesti döntője.

VÉGEREDMÉNYEK:

IV. Béla Történelmi Kupa – Segesd

- Horváth Márk TFS – 1. helyezett
- Horváth Gábor LBF – 3. helyezett

Suli Íjász Bajnokság KDR selejtező – Lovászpatona

- Belme Bernadett TNGY – 1. helyezett (országos csúcs)

DDR/NYDR pálya OB kvalifikációs verseny - Marcali

- Belme Szabolcs BBFGY – 1. helyezett
- Belme Bernadett TNGY – 1. helyezett (országos csúcs)
- Horváth Márk TFS – 1. helyezett
- Szij Zsolt LBF – 1. helyezett
- Varga Árpád VRF – 2. helyezett

DDR pálya versenysorozat - Marcali

- Belme Bernadett TNGY – 1. helyezett
- Belme Szabolcs BBFGY – 1. helyezett
- Horváth Márk TFS – 1. helyezett
- Kiss Regina VRNGY – 1. helyezett
- Varga Árpád VRF – 1. helyezett
- Varga Mátyás VRFS – 1. helyezett
- Szij Zsolt LBF – 3. helyezett

HDH-IAA & MÍSZ 3D GP - Gödöllő

- Fábos László TR-RBF – 3. helyezett

Kanizsa 3D Kupa – Nagykanizsa-Szaplányos

- Varga Boróka TMINI – 1. helyezett
- Belme Szabolcs BBFGY – 1. helyezett
- Horváth Márk TFS – 1. helyezett
- Varga Mátyás VRFS – 2. helyezett
- Fábos László VRF – 2. helyezett
- Peter Hermann VRFV – 2. helyezett
- Horváthné Kánya Krisztina LBN – 3. helyezett

Pálya GP II & Duna Kupa - Hévíz

- Horváth Márk TFS – 1. helyezett
- Belme Bernadett TNGY – 1. helyezett
- Belme Szabolcs BBFGY – 1. helyezett
- Fábos László VRF – 1. helyezett

Íjászat határok nélkül - Lendva

- Horváth Márk TFS – 1. helyezett

Kelevíz Kupa örömíjász verseny - Kelevíz

- Szij Zsolt LBF – 1. helyezett
- Varga Mátyás VRFS – 1. helyezett
- Varga Bence TFGY – 1. helyezett
- Horváth Gábor LBF – 2. helyezett
- Horváth Márk TFS – 2. helyezett
- Varga Árpád VRF – 2. helyezett

{besps}2014/2014-06-10-12-05-08{/besps}

Navigáció a nyilakkal lehetséges, illetve a galéria automatikusan töltődik a lejátszás gombra kattintva. Nagyobb méret jobb egérgomb ... megnyitás új lapon.

Sport - Legfrissebb
Városunk - legfrissebb
Közelben - Legfrissebb
Interjúk - Legfrissebb
Kék hírek - Legfrissebb
Kultúra - Legfrissebb
MTI - Legfrissebb
Közérdekű - Legfrissebb