Skip to main content

IV. DXN Kupa - Nagyatád

Írta: Vágó Zoltán
Megjelent: 2014. augusztus 23. Szombat, 21:49

SPR 1341

A Rinyamenti KC szervezésében immár negyedik alkalommal került megrendezésre a „DXN Kupa" női kézilabda felkészülési torna. A hatcsapatos tornán erős mezőny jött össze. Az elmúlt évi NBI/B bajnoka a Szekszárdi FGKC, a bajnokságban harmadik Haladás VSE, a hatodik helyen végzett Rinyamenti KC, a kilencedik Marcali valamint egy az osztrák első osztályban játszó csapat.

Erős csoportba kerültünk, a Kozármisleny, és az osztrák csapat mellé. Mi kezdtük a tornát a Kozármisleny ellen és egy szenzációs félidőt játszottunk ellenük félidőben hat góllal vezettünk, aztán a második félidőben lassan ránk jöttek és fordítottak.

Következett egy rendkívül erőszakos kézilabdát játszó osztrák első osztályú csapat. Hihetetlen sokat futottunk, ütköztünk, küzdöttünk nem tudtunk elmenni, de ők sem tudtak elszakadni a döntetlentől. Félidőben és a végén is döntetlen lett az eredmény. Mivel mi kisebb különbséggel kaptunk ki a Kozármislenytől az első mérkőzésünkön, mint az osztrákok mi játszhattunk a harmadik helyért.

Eredmények:

Kozármisleny SE – Marcali VSZSE 21-19 (6-12); Rinyamenti KC – Szekszárdi FGKC 24-30 (10-17); ZV Handball McDonald's Wiener Neustadt (osztrák) – Kozármisleny SE 19-29 (9-15); Szekszárdi FGKC – Haladás VSE 27-20 (13-8); Marcali VSZSE – ZV Handball McDonald's Wiener Neustadt (osztrák) 26-26 (15-15); Haladás VSE – Rinyamenti KC 34-23 (21-6); (5. helyért): ZV Handball McDonald's Wiener Neustadt (osztrák) - Rinyamenti KC 26-23 (12-13); (3. helyért): Marcali VSZSE - Haladás VSE 18-33 (8-17); (1. helyért): Kozármisleny SE - Szekszárdi FGKC 21-24 (9-13)

Sári Árpád értékelése:

Egy nagyon hasznos és tanulságos, jó színvonalú mérkőzést játszottunk a Kozármisleny ellen az első mérkőzésünkön. Megmutatta az erényeinket és megmutatta a hibáinkat is. Harcos, és nagyon fegyelmezett játékot produkáltunk.

Egy nagyon profi csapat ellen tudtuk elérni ezt a szűk vereséget. Úgy gondolom ezen a mérkőzésen megvoltak a győzelmi esélyeink. Nagyon jól játszottak a lányok, motiváltak és kellően harcosak voltak. A második félidő utolsó harmadában elfáradtunk egy kicsit, talán a koncentrációnk is csökkent, és ezt az ellenfelünk azonnal kihasználta és 2 góllal legyőzött minket.

A második mérkőzésen megszereztük a pontunkat, és azzal kiharcoltuk a lehetőséget, hogy játszhassunk a harmadik helyért. Ezen a mérkőzésen is nagyot küzdöttünk, de már egy kicsit fáradtabbak voltunk. Sajnos a Szecsődi Laura lebetegedett sem ma, sem holnap nem tud játszani. Kevesebben tudtunk elmenni a tornára. Egy kicsit fáradttan is érkeztünk, és egy kemény kezdés után végig küzdöttük a mérkőzést az osztrákok ellen. Ez egy győztes mérkőzés volt, de az eredmény persze 26-26 a végén.

A harmadik mérkőzésről csak annyit tudok röviden mondani, hogy nagyon fáradtan játszottunk, több kisebb sérülést szedtünk össze napközben, ez is hátráltatott minket. Ezt a mérkőzést már szinte csak a juniorok játszották, az idősebb felnőtt játékosaink már nagyon elfáradtak, kimerültek ebben a hosszú napban.

Én a torna előtt és a torna végén is elmondtam a lányoknak, hogy most nem az eredmény számít. Nekem az kellett, hogy lássam, hol tartunk fizikálisan, hol tartunk taktikailag, technikailag, szellemileg ebben a felkészülési szakaszban. Én megkaptam ma erre a választ. Pozitív, jó élményekkel távoztunk a mai tornáról.

Összegezve ez egy nagyon tanulságos torna volt a játékosaimnak és nekem is. Megyünk tovább azon az úton, amit elterveztem, elterveztünk.

A Balogh Beának egy óriási köszönet hogy ott volt velünk, és segítette a munkánkat.

{besps}2014a/2014-08-23-21-41-41{/besps}

Navigáció a nyilakkal lehetséges, illetve a galéria automatikusan töltődik a lejátszás gombra kattintva. Nagyobb méret jobb egérgomb ... megnyitás új lapon.

{besps}2014a/2014-08-23-21-41-59{/besps}

Navigáció a nyilakkal lehetséges, illetve a galéria automatikusan töltődik a lejátszás gombra kattintva. Nagyobb méret jobb egérgomb ... megnyitás új lapon

{besps}2014a/2014-08-23-21-42-16{/besps}

Navigáció a nyilakkal lehetséges, illetve a galéria automatikusan töltődik a lejátszás gombra kattintva. Nagyobb méret jobb egérgomb ... megnyitás új lapon.

Sport - Legfrissebb
Városunk - legfrissebb
Közelben - Legfrissebb
Interjúk - Legfrissebb
Kék hírek - Legfrissebb
Kultúra - Legfrissebb
MTI - Legfrissebb
Közérdekű - Legfrissebb