Skip to main content

Őszi szezonzáró beszélgetés, Csehkis Gáborral a Marcali VFC elnökével …

Írta: Vágó Zoltán
Megjelent: 2014. november 30. Vasárnap, 13:31

labdarugohirek

Ötödik helyen a felnőtt csapat, ráadásul úgy hogy 26 pontot szereztek, de a harmadik helyezett Balatoni Vasasnak is 26 pontja van. Kis szerencsével dobogón zárhattuk volna az őszt. Arra kérlek, értékeld a szezont.

Először is el szeretném mondani, hogy nagyon nehezen állt össze a felnőtt csapat, mert 2 héttel a bajnokság rajtja előtt nem tudtuk, hogy milyen csapattal vágunk neki az őszi szezonnak. Nagy mozgás volt nyáron a csapatnál, az U21 és felnőtt csapattól összesen több, mint 10 játékos ment el. Ennyi játékost nagyon nehéz pótolni, főleg úgy, hogy a környékbeli egyesületek elég komoly pénzeket fizetnek a játékosoknak.

Mivel Bozsó Feri abbahagyta, így új edző után kellett néznünk, akinek az előírások szerint ráadásul B licences edzői képesítéssel kellet rendelkeznie. Azt hiszem kis túlzással megtaláltam az egyetlen edzőt Németh Pisti személyében, aki elvállalta a csapat irányítását ebben a nehéz helyzetben.

Pistinek elmondtam, hogy a jelenlegi anyagi helyzetünkben nem engedhetjük meg magunknak, hogy igazolások tekintetében versenyre keljünk a környékbeli klubokkal, így nekünk az utóbbi két évben az U21 csapatban bizonyító fiatal tehetségekkel kellett pótolni a távozó játékosokat.

Szerencsére a rutinosabb játékosainkat sikerült rábeszélni arra, hogy maradjanak velünk és bízzanak a fiatalokban.

Ezen kívül Pisti hozott néhány játékost, akik közül Czimondor Pétert (középhátvéd) én személy szerint az őszi szezon leghasznosabb játékosának választottam.

Így egy olyan gárda kovácsolódott össze, amelyben vannak rutinos játékosok (ők is még csak 26-28 évesek) és vannak nagyon fiatalok, akik bizonyítani szeretnének (18-20) évesek.
Úgy néz ki, hogy ez az egyveleg nagyon bejött. A mostani egy nagyon erős megyei I. osztály, amit az is mutat, hogy a jelenleg kieső helyen álló Berzencének is 14 pontja van.

Mivel későn álltunk össze, így nehézkesen indult a szezon (két döntetlen). Aztán nagyon belejöttek a fiúk, a 9. fordulóig egyetlen csapatként a mezőnyben veretlenek voltunk, annak ellenére, hogy a 6. forduló környékén példátlan sérüléshullám kezdődött el. Ekkor természetes módon jött egy hullámvölgy, amit néhány forduló alatt átvészeltünk és ismét jöttek az eredmények. Egy kis szerencsével most lehetne 3-4 ponttal többünk is, de nem panaszkodunk.

Volt olyan mérkőzés (pl. a Karád ellen, ahol 3-0-re nyertünk itthon), amikor hat 20 éven aluli játékos játszott a csapatunkban egyszerre.

Az előző szezon tavaszán egy lényegesen rutinosabb csapattal 14 pontot szereztünk. Most 26-ot. A csapat átlagéletkora kb. 24 év. Ez nagyon pozitív a jövőre nézve. (soha nem fogyott ilyen kevés sör a meccs után, mert annyira fiatalok a srácok, hogy még sört sem isznak)

Meddig tart a szünet? Lesz-e mozgás csapatnál?

A szünet január 2. hetéig tart. Onnantól edzés és kb. 8 edzőmérkőzés a szezon március elején kezdődő rajtjáig.

Vannak már terveink, szeretnénk játékosokat igazolni. Megjött az étvágyunk...

Negyedik helyen az U21. A korábbi bajnok, bajnoki ezüstérmes csapatból meghatározó játékosok a felnőtt csapatban szerepelnek. Várható volt, hogy ez a bajnoki év nehezebb lesz a csapat számár. Nekik is új edzőjük van. Elégedett vagy a szerepléssel?

Nagyon elégedett vagyok. Megkockáztatom, ha az 5-6 fiatal, aki a felnőttben játszik az U21 csapatot erősíteni, akkor 1. helyen lennénk.

De ez így van rendjén. Bízunk a fiatalokban, így az U21-ben is a korosztályhoz képest sokkal fiatalabb játékosok játszanak. Gyakorlatilag az U21 és U18 csapatunk szinte ugyan azokból a játékosokból áll. Így is 5. helyen vagyunk.

És ami ennél is jobb hír, hogy heti 2-3 alkalommal 12 – 16 játékos jár edzésre.

Itt szeretném még egyszer megköszönni Kiss Lajos mesternek, hogy szinte minden hétvégén, szombaton és vasárnap is távol volt a családjától, példamutató...

Megkésve indult az U18 –as korosztályos bajnokság. Alig állt össze a mezőny. Nálunk is gondok vannak a létszámmal. Nincs ebben a korosztályban elég játékosunk. 5. helyen vagyunk a csoportunkban és csak egy mérkőzést tudtunk nyerni.

A helyzet azért nem annyira rossz. Betettek bennünk a megyei középső csoportba, ahol olyan csapatok vannak, akik tele vannak a Kaposvári Rákóczi játékosaival, akik az NBII osztályban nem tudnak játszani. Tőlük azért ki lehet kapni. A létszám problémák pedig abból adódtak, hogy több fiatal nem tudta az egyéb elfoglaltságai miatt bevállalni a heti 2 meccset. Ahogy Lajost ismerem igazolni fogunk és tavasszal jók leszünk.

A legfiatalabbak az U15 –ös korosztály vezeti a csoportját 9 fordulóból 8 győzelem. Borbély Zsolt csapata csak a Balatonszabadi csapattól kapott ki. Itt is gratulálok a fiúknak és mesterüknek.

Igen, ez a csapat (is) nagyon szépen teljesesített, főleg úgy, hogy a csapat kb. fele 2002-es születésű fiatalember, akik ugye még csak 12 évesek. Nagyon szép ez az eredmény, amit eddig elértek, bízom benne, hogy meg tudják nyerni a bajnokságot.

A legkisebbek ... továbbra is a Bozsik program ad számukra a játék lehetőséget. Minden rendben az utánpótlásnál?

Úgy gondolom, hogy igen. Nagy előrelépés számunkra, hogy szinte minden Bozsik tornát mi rendeztünk, mert alközpontként nekünk minden feltétel adott ahhoz, hogy másik 5 egyesületet vendégül lássunk. A legkisebbeknél (6-7 évesek) 10-12 gyerek jár heti 2 alkalommal edzésre, és 2 – 3 csapattal játszunk minden Bozsik tornán. A nagyobbaknál (8-9 évesek) ugyan ez a helyzet, de ők már heti 3 edzéssel készülnek.

Az U10-11 a kiemelt Bozsikban szerepel Nagyatáddal, Siófokkal, Kaposvárral és Barccsal. Ezekkel az Egyesületekkel olyan szinten vesszük fel a versenyt, hogy rendre megverjük őket.

Minden korosztálynak külön edzője van, ami jelenleg 5 szakképzett edzőt jelent és elkezdte az edzőképzést Zsiga Szabolcs is, aki minden korosztály edzéseit látogatja. A következő szezontól már neki is külön csapata lesz.

December a TAO szerződéskötések időszaka. Ilyenkor az egyesületi vezetők igyekeznek támogatókat keresni. A focinál minden rendben?

A TAO résszel minden rendben, köszönet az Industrie Elektrik Kft-nek, a teljes támogatás rendelkezésünkre áll október óta.

Ezen kívül az önkormányzatnak is nagyon nagy köszönet, mivel az őszi szezonban minden támogatást maradéktalanul megkaptunk, ráadásul úgy, hogy mindig számíthattunk arra, hogy ez időben meg fog érkezni. Ez elengedhetetlen ahhoz, hogy nyugodt körülmények között tudjunk dolgozni.

Mivel a TAO-ban van egy 2 millió Ft-os kiesésünk és egyre többe kerül az, hogy ennyi gyereket edzünk és versenyeztetünk, illetve a felnőtt csapatot a TAO-ból nem tudjuk finanszírozni, így a továbbiakban szükségünk lenne TAO-n kívüli további támogatásra. Ráadásul, ahogy már mondtam, a környékbeli klubok nagyon megerősödtek anyagilag, így könnyebben tudnak ajánlani a felnőtt labdarúgóknak. Olyanoknak, akiket mi is szívesen látnánk. Ebben lenne szükség egy kis előrelépésre.

Hajrá Marcali!!!

Köszönöm! Hajrá Marcali!

Sport - Legfrissebb
Városunk - legfrissebb
Közelben - Legfrissebb
Interjúk - Legfrissebb
Kék hírek - Legfrissebb
Kultúra - Legfrissebb
MTI - Legfrissebb
Közérdekű - Legfrissebb