Kyokushinkai karate bemutató a Ziehl-Abegg családi napon

Írta: Koronczay Miklós
Megjelent: 2016. szeptember 19. Hétfő, 14:10

08 karate

A Marcali Karate Klub 2016-2017-es tanévének első rendezvényén vettünk részt az elmúlt szombaton.

 

2016.szeptember 17-én a 14.30-kor lezajlott ünnepélyes megnyitó után a Marcali Karate Klub karatékái vették birtokba a balatonmáriai nagystrand színpadát, a Ziehl-Abegg KFT családi napjának első fellépőjeként. Örömmel tettünk eleget a felkérésnek, hiszen Harkány Balázs 1.danos mester, Pintér Róbert 2.kyus karatéka is a vállalat alkalmazottai, és rajtuk kívül több fiatal tanítványunk szülei is ott dolgoznak.

 

A négyrészes bemutatón elsőként közös ütő - és rúgógyakorlatokat végeztek a kicsik és a haladók, majd a „Kis harcművész” utánpótlás csoport tagjai mutatták be a judó eséstanban tanult technikákat a Shinkyokushin induló zenéjére. A záróképben végzett küzdő kombináció végén Sandrik Peti aratott nagy sikert a gurulásból végrehajtott angol spárgával.

 

A következő részben a haladó csoport mutatott be közös formagyakorlatot és páros küzdőtechnikákat, majd azokat boxpajzson is megismételték teljes erővel végrehajtva. A fiatalabb és idősebb karatékák, fiúk és lányok egyaránt ügyesen hajtották végre az ütés-és rúgáskombinációkat. A harmadik részben Harkány Balázs 1.danos mester, Pintér Róbert 2.kyus és Virág Dániel 4.kyus karatékák mutatták be a barna öv egyik formagyakorlatát, majd Dani és Robi páros gyakorlata után Balázs sempai mutatott be küzdelmi gyakorlatot a két ellenfelével szemben. Itt az ellenfelek támadásainak hárítása után látványos egyenes, köríves, és forduló rúgásokkal visszatámadva adott ízelítőt a kyokushin harcmodorból.

 

A bemutató végén az 1 dan vizsgaanyagából a Tensho kata után önvédelmi gyakorlatokat mutattunk be, majd ökölel, kézéllel, könyökkel és sípcsonttal végrehajtott töréstechnika következett tetőcserepeken és ytong téglákon.

 

Remélem, hogy a 20 perces bemutató elnyerte a családi nap résztvevőinek tetszését, és hozzájárulhattunk a kellemes kikapcsolódáshoz.

 

A következő eseményünk október 01-én lesz a KIWANIS Női Klub rendezvényén a TESCÓ parkolóban, de közben már keményen készülünk az október 08-án Tarjánban megrendezésre kerülő Speed Kupára is.

 

Az új tanév kezdetével a Marcali Karate Klub továbbra is várja a harcművészetek iránt érdeklődők jelentkezését a Noszlopi u.10/a. szám alatti edzőteremben 8 év felett a karate, 5-8 év között a Kis harcművész csoportokba. Edzéseinken szakképzett edzők irányítása mellett gyakorolhatod a kyokushinkai karate, sensei Horváth Attila 3.danos ju-jutsu mesterrel a judó, a ju-jutsu és a kobudó technikáit. Futó és erőnléti edzéseinken a funkcionális gyakorlatok mellett súlyzós és zsáktréningekkel, kettlebell és TRX gyakorlatokkal is fejlesztheted a képességeidet. Klubunk tagja a Magyar Kyokushinkai Szervezetnek, és a Magyar Karate Szakszövetségnek, ezáltal tagjainknak biztosítani tudjuk az edzések mellett a versenyzés, és edzőtáborok, szemináriumokon történő részvétellel a folyamatos fejlődés, és képzés és vizsgázás lehetőségét.

 

Koronczay Miklós 1.dan
klubvezető

 

A galériához kattintson a képre!

 

Sport - Legfrissebb
Városunk - legfrissebb
Közelben - Legfrissebb
Interjúk - Legfrissebb
Kék hírek - Legfrissebb
Kultúra - Legfrissebb
MTI - Legfrissebb
Közérdekű - Legfrissebb