Skip to main content

Ju-jitsu és Kobukai Kobudo – Budapesten járt az MVSZSE Küzdősport Szakosztálya

Írta: Nagy Róbert
Megjelent: 2016. szeptember 21. Szerda, 20:40

kk001

2016. szeptember 17-én Budapestre érkezett a Nemzetközi Kobudo Szövetség (IKF) elnöke, Shihan Günter Painter 8. danos mester, Shihan Vikartócky Gusztáv meghívására. A harcművészetek központi edzőterme – szó szerint - zsúfolásig megtelt. Az MVSZSE Küzdősport Szakosztályát három fővel képviselhettük a rendezvényen.

 

Kaiso Vlado Schmidt 10. dan-os nagymester Kobukai Budo Do (Kobukai Kobudo) iskoláját képviselő Günter Painter, Wolfgang Müller 3. dan-os mesterrel érkezett Magyarországra. A szemináriumon a Nihon Tai Jitsu (ju-jitsu stílus) 2. danfokozatának megszerzéséhez szükséges HANBO (középhosszú bot) kombinációkat és az azokból összeállított formagyakorlatot sajátíthatták el a résztvevők Güntertől. Róla tudni kell, hogy jelenleg Ő Kaiso Vlado Schmidt mester „örököse”, azaz: a Ni Dai Soke.

 

Az öt órás, jó hangulatú szeminárium szüneteiben alkalom adódott a 2017. év közös terveinek, további együttműködésünknek a megbeszélésére. A nemzetközi hírű mester a közelmúltban több alkalommal is megfordult a marcali Sport utcai ju-jitsu edzőtermünkben. Megállapodtunk abban, hogy Vlado Schmidt iskolájaként számon tartott klubunk szorosabbra fűzi a kapcsolatát az International Kobudo Federation szervezettel és Magyarországon népszerűsíti a Kobukai Budo Do (Kobukai Kobudo) stílust.

 

A szeminárium végén Shihan Vikartócky Gusztáv és Shihan Harsányi Csaba (Szlovákia) mesterek vehették át az IKF elnökétől a megtisztelő 7. dan fokozatot.

 

Engedje meg a Tisztelt Olvasó, hogy pár sorban bemutassam Kaiso Vlado Schmidt által fémjelzett harcművészeti stílust – hátha kedvet kap hozzá Ön is!

 

A Kobukai BUDO DO egy komplex önvédelmi rendszer. Reális önvédelmi technikákat tartalmaz, melyek elsajátításával felkészíti a budokát (gyakorlóját) az agresszív helyzetek kezelésére, a mindennapi stressz feldolgozására. A pusztakezes technikákon kívül olyan eszközök (tárgyak) használatát oktatja önvédelmi eszközként, melyek (vagy hozzá nagyon hasonlók) körülvesznek bennünket, de használatuk nem minősül „közbiztonságra különösen veszélyes eszköznek”. Ilyen lehet például egy golyóstoll, egy esernyő vagy akár egy szék… Ezt a rendszert Vlado Schmidt dolgozta ki és fogadtatta el a harcművészetek világában Kobukai Kobudo néven.

 

Amennyiben felkeltettem az érdeklődését eziránt a nem mindennapi harcművészet iránt, akkor kérem keresse fel edzőtermünket. Ezeket a kis létszámú foglalkozásokat minden pénteken 18:00 órától tartjuk Marcaliban, a Sport u. 2. szám alatt.

 

Nagy Róbert

 

A galériához kattintson a képre!

 

Sport - Legfrissebb
Városunk - legfrissebb
Közelben - Legfrissebb
Interjúk - Legfrissebb
Kék hírek - Legfrissebb
Kultúra - Legfrissebb
MTI - Legfrissebb
Közérdekű - Legfrissebb