Sport ju-jitsu technikai tréning Marcaliban

Írta: Nagy Róbert
Megjelent: 2017. április 11. Kedd, 11:11

m012

A Marcali VSZSE Küzdősport Szakosztályának szervezésében a Magyar Sport Ju-Jitsu Szakszövetség, a marcali Birkózócsarnokban technikai felkészítő napot rendezett. A tréningen a Szakszövetség bírói, versenyjegyzőkönyv vezetői és az eredményjelzők kezelését végzők vettek részt.

 

A 8x8 m tatamin az MVSZSE KSZ különböző korosztályú versenyzői valós és szimulált mérkőzéseket mutattak be. A bírók a kialakult versenyszituációkat megbeszélték és elemezték. Az egységes bírói döntések hozatala meghatározza a ju-jitsu sport színvonalát, ezért fontos a hibátlan bíráskodás. Ez nap kiváló lehetőséget nyújtott a nemzetközi versenyszabályok értelmezésére, valamint gyakorlást a nemzetközi bírói vizsgára készülő bírójelölteknek is.

 

A hibátlan jegyzőkönyvvezetés legalább annyira fontos, mint a mérkőzésvezetők munkája. Kialakulóban van egy olyan technikai személyzet, ami alkalmas lesz a hazai magasabb szintű versenyek lebonyolításához és talán hamarosan a nemzetközi színvonalú versenyeken is láthatunk magyar – de legfőképpen marcali! – jegyzőkönyvvezetőket.

 

Ezen a napon teszteltük a video bíró rendszert. Az öt órás rendezvény valamennyi mozzanata rögzítésre került. A rendszer jól működik, és ha a következő versenyeken „élesben” is megállja a helyét, akkor a ju-jitsu sportban Magyarországon kerülhet elsőként hivatalosan is bevezetésre a video bíró rendszer.

 

A rendezvényt megtisztelte jelenlétével Spalovszki Csaba a Szakszövetség szövetségi kapitánya és Ziegler Csaba a Bírói Bizottság elnöke.

 

Nagy Róbert

A galériához kattintson a képre!

 

Sport - Legfrissebb
Városunk - legfrissebb
Közelben - Legfrissebb
Interjúk - Legfrissebb
Kék hírek - Legfrissebb
Kultúra - Legfrissebb
MTI - Legfrissebb
Közérdekű - Legfrissebb