SPORT

Balogh Piroska

A héten véget ér az alapozás és vasárnap 17 órától a Mosonmagyaróvár ellen kezd a csapatunk itthon, a Sportcsarnokban. Mielőtt erről a mérkőzésről és a szezonról kérdeznélek, arra kérlek értékeld a felkészüléseteket.

 

Arra is kérlek, hogy néhány mondatban mutasd be a keretet. A maradókat, az új igazolásunkat, az újrakezdőt, és a Siófok KC –től kettős játékengedéllyel nálunk játszó csapattagokat.

 

Július 31 –én kezdtük a felkészülést, napi két edzéssel napközis rendszerben. A két edzés között is együtt voltunk, közösen ebédeltünk, pihentünk. Nagyon hasznosnak gondolom ezt a rendszert, mert így volt alkalom arra, hogy az új játékosokat megismerjük, a fiatalok is oldódtak egy kicsit, mert azért komoly korkülönbségek is vannak a csapatban.

 

Szűk kerettel kezdtünk, ami azért mostanra már bővült a Siófoki lányok érkezésével. Az elmúlt évi csapatból folytatja: a Tanai Berni, az Urbán Edina, a Jencski Beatrix, a Bödör Szilvi a kapuban, és folytatom én is, mint játékos-edző.

 

Visszatérő a Pék Petra, aki korábban már több évet játszott a Marcaliban. Én nagyon örültem neki, hogy újra kezdte mert egy nagyon jó mentalitású játékos. Sok éven át játszottam vele, jól ismerem képességeit és a hozzáállását.

 

Győrből igazoltuk Takács Inezt, aki hozta magával a győri lendületet. Egy nagyon jó képességű, technikás játékos. Az edzésmunkája is olyan, hogy húzta magával a fiatalokat, példát adva nekik. Nagyon jó igazolás volt, örülök, hogy a Marcalit választotta. Irányítóként számítok rá.

 

Ifi korú a Borbély Lilike, de Ő mára már oszlopos tagja a felnőtt csapatnak! Neki már ott kell szerepet adni, az ifiben csak alkalmanként fog játszani.

 

Vannak a fiatalok: a Gaál Virág, a Kuti Meli a Megyeri Zsófi, a Szvoboda Szelina akik végig csinálták velünk az alapozást, beálltak a lányok a sorba, felnőttek a feladathoz. A felkészülési mérkőzéseken igyekeztem játéklehetőséget adni Nekik. Szerepet kaptak minden mérkőzésen, ki-ki a saját posztján. Nagyon bíztató játékot produkáltak, dobtak gólokat, és a védekezésben is megoldották a feladataikat. Pozitívan értékelem a teljesítményüket és a jövőre nézve biztató a játékuk. Rájuk elsősorban az ifjúsági mérkőzésen számítok, de alkalmanként a felnőttben is.

 

A Kuti Melire viszont feltétlenül számítok a felnőtt csapatban is, a jobbszélen. A Gaál Virágra is várnak majd feladatok a felnőttben.

 

A Siófokiak közül a felkészülés második hetében csatlakozott hozzánk a Duzsik Niki, aki sajnos megsérült, kiment a bokája ezért nélkülöznünk kellett Őt. Egyébként egy nagyon agilis, a kézilabdát imádó fiatal játékos, aki beállós poszton játszik. A Pécsi tornán már pályára lépett és nagyon tetszett, amit csinált. Úgy gondolom az Ő játéka nagyon hasznos lesz a csapatnak.

 

A Szabadi Szimonetta is a felkészülés közben tudott csatlakozni hozzánk. Ő sérülésből most épült fel, túl van a rehabilitáción, elkezdte a munkát. Őt azért Pécsen még nem küldtem pályára, csak megbeszélésünknek megfelelően a hétmétereseket dobta. Egyre jobban játékba lendül. Rá a belső posztokon számítok.

 

Érkezett egy fiatal kapus a Tóth Alexandra, aki fog védeni Siófokon is. Kettős játékengedéllyel igazoltuk. Remélhetően minden mérkőzésünkre el tud majd jönni. A felkészülésünk során jó pár edzésünkön itt volt, nem ismeretlen a csapatnak. Edzőmérkőzésen is védett már nálunk, de a Pécsi tornára most nem tudott eljönni, mert a Siófoknak is volt egy tornája a NEKA –nál.

 

Várunk még egy játékost a Sárosi Nanettát, akire még a felnőtt csapatban számítanak Siófokon egy sérülés miatt. Ő is a belső posztokon játszik. Nagyon várjuk az érkezését.

 

Ha jól számolom hat mérkőzést játszott a csapat az alapozás idején, az elsőt és az utolsót megnyertük. Arra kérlek, értékeld a mérkőzéseket és a csapat munkáját.

 

A felkészülés legelején a Csurgóval játszottuk az első mérkőzésünket. Az a meccs egy nagyon kellemes meglepetés volt, mert egy nagyon jó mérkőzést játszottunk, és győztünk. A Csurgó jelentősen megerősödött a nyáron, de abszolút partiban voltunk, sikerült két góllal nyernünk. Jól játszottunk a lányok teljesítették azokat a taktikai feladatokat, amiket megbeszéltünk akkor még elsősorban a védekezésben.

 

Következett a Hévíz elleni mérkőzés. Az sajnos egy kicsit gyengére sikerült. De azt gondolom, hogy egy kemény délelőtti edzés után talán érthető volt a gyengébb szereplés. Én nagyon szerettem volna, ha a hazai közönség előtt győzünk, de nem így sikerült. Edzőmérkőzés volt, a gyakorlás volt az elsődleges szempont. A Siófokiak közül egyedül a Szandi (Tóth Alexandra) játszott a kapuban. Felváltva védtek a Szilóval (Bödör Szilvia).

 

Siófokon az NBI –es ifi csapattal játszottunk. Nagyon gyorsak voltak. Mi csak egy szűk kerettel tudtunk elutazni, a Berni (Tanai Bernadett) nem tudott jönni és én is beteg voltam. Ettől függetlenül a mutatott játék jó volt, és itt is elsősorban a védekezés volt az amivel elégedett voltam.

 

A Pék Petra beállásával talán újra előtérbe kerül a hatosfalas védekezés. A Marcalinál évekre visszamenőleg ez a fajta védekezés nem volt eredményes, inkább a 3-2-1 volt a favorit. De talán most már újra tudunk egy jó kis hatosfalat védekezni. Ehhez kell a Petra „agresszivitása” ami azért átragad a mellette védekező csapattársakra is. Illetve látszik, hogy az Inez is nagyon jól csinálja ezt a játékelemet. Nagyon jó középső védőink lesznek, pláne hogy ott lesz a Tanai Berni is.

 

A támadásban még előre kell lépnünk, mert az új játékosokkal még össze kell gyakorolnunk a játékelemeket, a páros kapcsolatokat, a taktikát. Az Inez érkezésével nagyon nagy lendületet hozott a csapatba, és ez egyre jobban „átragad” a többiekre is.

 

Következett Pécs. Négy csapat játszott egy felkészülési tornát. A papírforma azt mutatta ami a végeredmény is lett. A Szekszárd, a Mohács és a PEAC volt az ellenfél. A Moháccsal kezdtünk, amiről azt gondolom, hogy nagyon jó meccset játszottunk. Ismerjük a Mohácsot, tudjuk mit játszik. Mi megtettünk mindent a győzelemért, sajnos nem sikerült. A bajnokságban remélem sikerül meglepnünk a őket.

 

A meccsen volt több jó teljesítmény. Eredményes volt a Pék Petra az átlövéseivel, a Lilike (Borbély Lili) nagyon dinamikusan játszott és voltak nagyon szép lövései. Mondhatom, ma már kitűnik a játékával a csapatban. Kiemelkedett a Sziló (Bödör Szilvia) teljesítménye a kapuban. A Tanai Berni a támadásban és védekezésben jeleskedett.

 

Következett a Szekszárd. Erre a meccsre egy kicsit elfogyott az erő, a Szekszárd is egy nagyon futós, lendületes csapat. Ez a meccs nem úgy sikerült, mint ahogyan azt én elvártam volna.

 

Egyből következett a PEAC. Mondtam a lányoknak, hogy az a meccs egy kötelező győzelem. A PEAC azért mégis csak egy NBII –es csapat. Csak a győzelem lehetett az elfogadható eredmény. Ez sikerült is. A Sziló (Bödör Szilvia) ismét remekelt. A szélsőink is jól játszottak a Betti (Jencski Beatrix) is és az Edina (Urbán Edina) is. Az Edinát majd szeretném középen is játszatni. Játék lehetőséget kapott a Virág (Gaál Virág) is, gólt is dobott. De eredményes volt a Kuti Meli és a Megyeri Zsófi is. Nagyon örültünk a fiatalok góljainak! Itt szeretném megdicsérni a Szelit (Szvoboda Szelina) aki megsérült és nem utazott velünk, de az edzőmérkőzéseken nagyon jó teljesítményt nyújtott.

 

A Siófokiak közül az első két mérkőzésen játszott a Niki (Duzsik Nikolett) nagyon-nagyon hasznosan! A Szimi (Szabadi Szimonetta) pedig ahogy azt előre megbeszéltük a hétmétereseket dobta. Őt még nem mertem pályára küldeni, korai lett volna a sérülését követően.

 

Beszéljünk egy kicsit az ifi csapatról is, hiszen Te vagy edzője nekik is.

 

Sajnos nagyon kevesen vannak. Együtt fognak utazni a serdülő csapattal, ezért a serdülő csapatból fognak többen feljátszani az ifibe. Ebből következően egy nagyon fiatal csapattal indulunk a bajnokságban. Ellenfeleink sokkal kedvezőbb korösszetételű, felkészültségű csapatokkal készülnek.

 

Nekünk ebben a szezonban egy tanuló évünk lesz. A valóban ifjúsági korú játékosaink a felnőtt csapattal készülnek majd egész évben, tőlük azt várom, hogy legyenek húzóemberek az ifi meccsen. Tudom, hogy az utánpótlásban különösen fontos a győzelem, hiszen a gyerekeknek kell a sikerélmény. De a gyakorlás, a tapasztalatszerzés is ugyanolyan fontos!

 

Mindent összevetve, hogy sikerült a felkészülés?

 

Nagyon jól sikerült, minden adott volt, hogy elvégezzük azt a munkát, amit elterveztem. Most már csak a bajnokságban kell megmutatnunk, hogy jó munkát végeztünk.

 

A sorsolás nem volt kegyes hozzánk, hiszen az új összetételű csapatunknak az NBI –ből kiesett Mosonmagyaróvárt hozta. Vasárnap 17 órakor egy nagyon jó csapat ellen debütálunk a hazai közönség előtt. Mire számítasz?

 

Ezt a meccset „túl kell élni” felemelt fejjel, megfelelő tartással. Én azt fogom kérni a lányoktól, hogy legyünk méltó ellenfelek. Ne adjuk fel, mutassuk meg amit tudunk, és tegyünk meg mindet egy tisztes eredményért. Nagyon nehéz lesz. A Mosonmagyaróvár a felkészülés időszakában a tavalyi második Szombathelyt 9 góllal verte meg, és „lelépte” az osztrák Hypo csapatát is. Együtt maradt az NBI –es gárda, ahogy tudom vissza akarnak kerülni az NBI –be.

 

Jön az a kérdés, amit minden edző „utál” ... hova várod a tabellán az újjászervezett csapatunkat az őszi szezon végére?

 

Én azt gondolom, hogy a 10. hellyel elégedettek lehetünk, hiszen ősszel ennek a csapatnak még össze kell szoknia. Tavasszal pedig meglátjuk.

 

Köszönöm a beszélgetést! Hajrá VSzSE!

Olvassa a Marcali Portált Facebookon is!

Keresés a tartalomban...

Elérhetőségek

Levélcím: Marcali Portál

8700 Marcali Orgona u. 1-3 "A" lh. fsz. 2
NMHH nyilvántartási szám: 1253-3889
Alapítás éve: 2000.
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Reklámmal kapcsolatban: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Cookie-k használata a weboldalon

Küldjön nekünk Ön is híreket!
Történt olyan esemény vagy hír a térségében ami nincs fent a Marcali Portálon, esetleg hallott, látott, fényképezett, valami érdekeset és Ön szerint fent lenne a helye hírportálon?
Küldje el a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre!


Megjelenés: Szerkesztőségünk fenntartja a jogot, hogy a részére elküldött híreket - a tartalom csorbítása nélkül - a megjelentethetőség érdekében módosítsa, szerkessze. A megjelenésre vonatkozóan garanciát nem vállalunk - azaz nem mindegyik, részünkre elküldött hír jelenik meg szükségszerűen a marcaliportal.hu-n.

A marcaliportal.hu sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához.