SPORT

Kolozs Rita

Gratulálok a megválasztásodhoz! Ha lehet akkor beszéljünk egy kicsit Rólad. Sokan ismernek a városban de talán nem lesz érdektelen egy rövid bemutatkozás.

 

Köszönöm szépen!

 

Törzsgyökeres Marcali vagyok, itt születtem 1980-ban. A Noszlopy G. Ált. Iskolában kezdtem meg tanulmányaimat, Csurgón folytattam a Cs.V.M. Pedagógiai Szakközép Iskolában, majd Sopronban diplomáztam óvodapedagógusi szakon.

 

Pedagógusi munkámat Nagyszakácsiban kezdtem el. Szerencsés voltam, mert olyan közösségbe kerültem, ahol az ott dolgozó kollegák példaértékű munkája arra inspirált, hogy mélyen elhivatott legyek e szakma iránt. Így rövid időn belül a munkám mellett folytattam tanulmányaimat is, így fejlesztőpedagógusi diplomát és pedagógusi szakvizsgát szereztem.

 

2008.-ban megszületett gyermekünk, akit jelenleg is párommal, Krisztiánnal közösen nevelünk. Az anyaság mellett, közel 10 évig üzletkötőként tevékenykedtem egy Biztosítótársaság képviseletében.

 

Aztán lehetőségem támadt Marcaliba folytatni óvodapedagógusi munkámat, így a pályára visszatérve, most már 6. éve a Marcali Óvodai Központ Mesepark Óvodájában tevékenykedem.

 

Csoportbéli munkám mellett Molnárné Bertalan Mónikával részt veszek a Bozsik Intézményi Programban is, ahol két 0.korcsoportos (Óvodás korú) focis csoportot foglalkoztatunk.

 

A Bozsik Int. Program a Marcali Óvodai Központ Tündérliget és Bóbita Óvodáiban is működik.

 

Emellett most már 2. éve dolgozom az MVFC U7 korosztályának edzésein. Novembertől teljes jogkörrel, mivel a korosztály edző nélkül maradt. Itt szeretném megköszönni Abdalla Rolinak, Kuti Martinnak, Fülöp Csabinak a segítséget az U19 korosztályból, akik rendszeresen lejártak a kicsik edzéseire segíteni munkámat.

 

Tudom, hogy már több éve utánpótlás edző vagy az egyesületnél. Sportoltál korábban, netalán fociztál? Mennyire ismered Somogy labdarúgását?

 

Igen, gyermekkoromtól fogva sportoltam. Sportoló és sportszerető családból származom. Az iskolás éveimben atlétikáztam, középiskolás koromig kézilabdáztam, fiatal felnőttként pdig fociztam.

 

Életem egyik legszebb időszaka voltak a focis évek. Marcaliban akkor működött az MVFC egyetlen női csapata. Nagyon jó közösség voltunk, mély baráti kapcsolatok alakultak ki a lányok, lánycsapatok, edző között. Kozári Zoli volt az edzőnk, akitől rengeteg pozitív dolgot tanultunk, kitartást, emberséget mindenképpen.

 

Rendszeresen jártunk edzésekre, tornákra, bajnokságban szerepeltünk, nagyon aktívan űztük a sportot. Emellett rendszeresen látogattuk az MVFC meccseit is szurkolóként.

 

A foci berkein belül ismerkedtünk meg jelenlegi párommal, Krisztiánnal. Szurkolóként is és Krisztián révén is lehetőségem volt megismerni a megyei csapatokat, futballistákat. Többükkel jó baráti viszonyt ápolunk a mai napig is.

 

Az elmúlt év végén volt a közgyűlés ahol megválasztottak, úgy tudom mára már megtörtént a bíróságon az átvezetés. Teljes jogkőrrel Te vezeted az egyesületet. Rendben megtörtént az átadás-átvétel?

 

November 8.-án választott meg a közgyűlés és november 27.-én történt meg az átvezetés a bíróságon. Az átadás átvétel a megválasztás után pár napra megtörtént.

 

Itt szeretném elmondani, hogy sokat köszönhet az egyesület a bíróság rugalmas és segítőkész hozzáállásának, melynek köszönhetően viszonylag gyorsan realizálódott a helyzetünk. A bíróság mellett még rengeteg területen, szervnél kellett azonnal intézkedni, ami azért volt fontos, hogy legyen időnk TAO szerződéseket kötni, támogatásokat szerezni az utánpótlásnak, hiszen alig egy hónap állt rendelkezésünkre. Büszkeséggel tölt el, hogy ezt a „lehetetlen küldetést” aktív csapatmunkának köszönhetően teljesítettük. December 20.-ra 20,5 M forintnyi TAO pályázatot feltöltöttünk.

 

Feltételezem lefolytattátok az elnökségben azokat a megbeszéléseket amelyek a jövővel kapcsolatosak. Hogyan tovább? Megtörtént a feladatok elosztása?

 

Igen. Folyamatosan és nagyon sokat kommunikálunk, ötletelünk az egyesület továbbfejlesztése érdekében a vezetőséggel, edzőkkel. Munkánkat az egyesülettől független személyek is segítették, segítik egy cél érdekében. Ezért azt gondolom, hogy amikor több embert egy, ugyanazon cél vezérel, amiért tesz és dolgozik, annak „végterméke” csak jó és pozitív lehet. Ebben bízva szeretnénk az egyesületet „családként” működtetni, amely olyan közösség, ahová szívesen járnak a gyerekek, szülők U7-felnőttig.

 

Csakhogy tényeket is említsek.

 

Rövidtávú céljaink közé tartozik lehetőségeinkhez mérten (támogatások igénybevétele mellett) az épület egyik oldalának felújítása, (nyílászárók) cseréje, ami megvalósítása már folyamatban van. Belső terének modernizálása, festése.

 

Szakosztály személyi feltételeinek realizálása, ami mára már megoldódott.

 

Támogatók, szponzorok felkeresése, ami szintén folyamatban van.

 

Itt szeretném megköszöni a bizalmat, azoknak a vállalkozásoknak, magánszemélyeknek, szülői közösségeknek, Marcali Városi Önkormányzatnak, akik már támogatásukról biztosították az egyesületet.

 

Hosszútávú célok közé sorolom a birkózócsarnok belső terének felújítását, amely megvalósulása érdekében folyamatosan figyelemmel fogjuk kísérni az MLSZ pályázatokat.

 

A tervek, célok megvalósítása érdekében a feladatokat megbeszéltük és elosztottuk.

 

Az egyesületi csapatok tekintetében: kettéválasztottuk a korosztályokat és hozzárendeltük a felelősöket. Így az utánpótlás korosztályok koordinátora Buna Gábor lett (Gábor két év után tért vissza az egyesületbe, előtte nyolc évig foglalkozott a gyerekekkel). Ő fogja az edzők munkáját segíteni, illetve ő lett a megyei Bozsik koordinátor és felkészítő.

 

A felnőtt és ifi csapat irányításáért és segítéséért pedig Virág Krisztán lett a felelős. Azt gondolom, hogy mindketten hozzáértéssel és felelősen fogják a feladatukat végezni, illetve már végzik is.

 

Most téli szünet van a szabadtéren, de teremben azért már vannak utánpótlás meccsek. Van változás az utánpótlás edzőknél?

 

Igen, szerencsére sűrű a programunk a teremben is. 4 korosztályunk képviselteti magát a megyei futsall bajnokságban (U11, U13, U15, U19). Emellett részt veszünk a körzeti bozsik programokon teremben az U11, U13 korosztállyal.

 

Jelenleg is szervezzük a hazai rendezésű teremlabdarúgó tornánkat két korosztályunk részére, 6 első osztályú csapat részvételével, amely a Kiss László Sportcsarnokban kerül megrendezésre január 12.-én (U13) és február 2.-án (U11). Minden fociszeretőt sok szeretettel várunk a sportcsarnokban ezeken a napokon.(Program, résztvevők, sorsolás mellékletben). U11 - U13

 

Igen, van változás az edzőknél, hiszen két edző elment. Az ő helyüket pótolni kellett. Novemberben, amikor elköszöntek két korosztály maradt edző nélkül. Ahhoz, hogy a gyerekek edzése és versenyeztetése megoldott legyen Kolozs László vállalta, hogy kettő korosztályt (U9, U11) visz egyszerre. Az ő munkáját segítette Fenusz Tamás és Háromi Zoltán. Utólag is köszönjük nekik a példaértékű hozzáállást.

 

Jómagam pedig, a már említett U19 fiúk segítségével végeztem az U7 korosztálynál edzői tevékenységet.

 

Januárra szerencsére pótolni tudtuk az edzőhiányokat, így az U7 Kovács Bence, az U11 Buna Gábor, az U19 Fenusz Tamás és Varga Balázs lát el edző feladatokat. A többi korosztálynál az edzők változatlanul maradtak és Háromi Zolira is számíthatnak a kapusok.

 

Azt gondolom, hogy jó szakmai alapokkal rendelkező, mélyen elhivatott, lelkiismeretes edzői gárda fogja munkáját végezni a Marcali VFC-nél.

 

A felnőtt és az U19 -es csapat gondolom hamarosan megkezdi a felkészülést, van változás a csapatban? Tudom még februárban is tart az átigazolási időszak, de esetleg van új igazolás ami publikus?

 

A felnőtt és az U19-es csapat várhatóan január közepén kezdi meg a felkészülést. Mindenképpen lesz és van is már változás a felnőtt csapatban. A vezetőségnek van egy koncepciója főleg a felnőtt csapattal kapcsolatban. Ehhez igazítva kerestünk fel játékosokat, tárgyalunk velük.

 

A nevek még nem publikusak, de eddig 4 új játékos már biztosan csatlakozna csapatunkhoz és még ugyanennyivel tárgyalásban vagyunk jelenleg is. Bízom benne, hogy ha velük és jelenlegi klubjukkal is meg tudunk egyezni, akkor egy jó felfogású, támadó focit játszva fel tudunk zárkózni a megyei bajnokságban és nem arról kell beszélünk, hogy bennmaradunk-e ebbe az osztályban.

 

Emellett örömünkre szolgál az is, hogy az új igazolások mellett a jelenlegi játékosok, velünk együtt gondolkodnak a jövőről.

 

Célunk mindenképpen egy jó, összetartó közösség kiépítése, melyhez úgy érzem, hogy partnerek a játékosok, és ahogy már az előbbi kérdésednél említettem, hiszek abban, hogy amikor több embert egy, ugyanazon cél vezérel, amiért tesz és dolgozik, annak „végterméke” csak jó és pozitív lehet. Ebben bízva futunk neki a tavaszi szezonnak és reméljük azt, hogy a futballszerető közönség is a bizalmába fogad minket, minél többen ellátogatnak majd mérkőzéseinkre biztatva a megújult csapatot.

 

Úgy tudom sikerült a TAO pályázat biztosította keretnek megfelelően megszerezni a szükséges támogatókat. Ezt a sportprogramot még az előző vezetés írta, de a következőt már a most megválasztott elnökségnek kell. Gondolkoztok változtatásokban?

 

Igen, sikerült.

 

Mint, ahogy már előzőleg említettem nagyon kevés idönk volt a támogatások megszerzésére, sokan addigra már elígérték, amikor mi kereshettük őket. Pozitívuma azonban mindenképp az, hogy az idei évre már kaptunk több ígéretet az egyesület támogatásáról.

 

Itt szeretnék köszönetet mondani azon vállalkozásoknak, akik a Marcali VFC-t bármelyformában támogatták, segítették.

 

Igen, a pályázatban is szeretnénk változtatni, az összegek átcsoportosításán.

 

Az elmúlt évben is gyarapodott a foci infrastrukturális helyzete, pályavilágítás készült az edzőpályára, hogy csak a legjelentősebbet említsem. 2019 -ben milyen fejlesztések várhatóak?

 

Mint ahogy az előbb említetted ezt a pályázatot az előző vezetés írta, úgyhogy amit abban terveztek azok tudnak 2019-ben megvalósulni.

 

A jelenlegi vezetésnek tervei közé tartozik, ahogy már említettem a birkózó csarnok parkettázása, lelátó felújítása, lelátó melletti illemhely felújítása - csak ami prioritást élvezne.

 

Köszönöm a beszélgetést! Sok sikert kívánok Neked és az Elnökségnek és főleg a csapatoknak! Hajrá VFC!

 

Köszönöm én is. Megragadva az alkalmat kívánok minden olvasónak sikerekben gazdag boldog új évet!

 

Hajrá Marcali!

Olvassa a Marcali Portált Facebookon is!

Keresés a tartalomban...

Elérhetőségek

Levélcím: Marcali Portál

8700 Marcali Orgona u. 1-3 "A" lh. fsz. 2
NMHH nyilvántartási szám: 1253-3889
Alapítás éve: 2000.
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Reklámmal kapcsolatban: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Cookie-k használata a weboldalon

Küldjön nekünk Ön is híreket!
Történt olyan esemény vagy hír a térségében ami nincs fent a Marcali Portálon, esetleg hallott, látott, fényképezett, valami érdekeset és Ön szerint fent lenne a helye hírportálon?
Küldje el a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre!


Megjelenés: Szerkesztőségünk fenntartja a jogot, hogy a részére elküldött híreket - a tartalom csorbítása nélkül - a megjelentethetőség érdekében módosítsa, szerkessze. A megjelenésre vonatkozóan garanciát nem vállalunk - azaz nem mindegyik, részünkre elküldött hír jelenik meg szükségszerűen a marcaliportal.hu-n.

A marcaliportal.hu sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához.