Skip to main content

Kéthelyiek a Megyei Sakk Diákolimpián

Írta: Horváth József
Megjelent: 2024. április 16. Kedd, 05:48

cats0545

Idén is megrendezték a Sakk Diákolimpia Bajnokságot. Megyei egyéni döntőnek Balatonlelle adott otthont. A kéthelyi sakkszakkör tagjainak elég jól sikerült a megmérettetés. Rekord számú nevezés 156 fő ült asztalhoz.

 

 

Kis létszámú csapattal érkeztünk, de két arany és négy ezüstéremmel térhettünk haza. Takács Dominik 100% teljesítménnyel lett aranyérmes, Császár András fél pontot hullajtott el, de igy is magabiztosan lett első.

Ezüstérmeseink: Váradi Boglárka, Weihrauch Aurelia, Weihrauch Samuel és Takács Soma. A 25 fős mezőnyben Dombi Mathias ötödik helyezésével sem kell szégyenkezni.

A legnépesebb csoportban 32-böl a tizedik helyen zárta a versenyt Dudás Dániel. Dani néhány hónapja kezdett sakkozni, ha ilyen szorgalmasan folytatja szép eredményeket érhet el.

Császár Anett már korábban megnyerte Nagykanizsán a Diákolimpiát. Az országos döntőre Budapestre négyen utazhatnak Kéthelyről: Császár Anett, Császár András, Weihrauch Aurelia és Takács Dominik.

Balatonföldváron a csapatverseny lett lebonyolítva: Balatonkeresztúri Festetics Kristóf iskola képviseletében egy felsós fiú csapatott indítottunk. Egyedi összeállításban. Két felsős és három alsós alkotta csapatunkat.

Erősítettünk egy első osztályossal. Név szerint: Császár András, Weihrauch Samuel, Dombi Mathias, Weihrauch Aurelia és Steinmetz János. Bronzéremmel zártuk a versenyt. Negyedik fordulóig még vezettünk a kis csapatunkkal, de a célunkat elértük és éremmel térhettünk haza.

 

 

A galériához kattintson a képre!

 

 

 

Sport - Legfrissebb
Városunk - legfrissebb
Közelben - Legfrissebb
Interjúk - Legfrissebb
Kék hírek - Legfrissebb
Kultúra - Legfrissebb
MTI - Legfrissebb
Közérdekű - Legfrissebb