Skip to main content

Szemetelünk …

Írta: Vágó Zoltán
Megjelent: 2013. augusztus 01. Csütörtök, 15:48

 DSC4048Ma megkeresett egy mezőgazdasági vállalkozó és arra kért menjek ki a kukoricaföldjére, mert telehordják kommunális szeméttel. Szinte hetente kapok képeket, és magam is látom, hogy a szelektív hulladékgyűjtőkhöz felhalmozzák a máshonnan idehordott szemetet. De magam is - társasházi lakosként - tapasztalom, elő-elő fordul, hogy a konténerünkhöz idegen szemét kerül reggelre.

Mostanában a jelenség a városban egyre gyakoribb a „Nagy ABC" mögött néha teherautónyi mennyiség van felhalmozva. Törvény írta elő, hogy lakosság közvetlenül fizesse a szemétdíjat ... gondolom igyekezett mindenki a legkisebb költséget elérni. De amikor többlet keletkezik nem ez a megoldás ... az pedig, hogy elkezdődik az útszélére, a mezőgazdasági területekre a kihordás az komoly veszélyekkel jár.

Az pedig aki a kukoricásba vitte a hulladékát most nagyon jól járt, hogy megtalálták a kidobott szemetet ... mert nem a betakarító kombájn vágóasztala - milliós érték! – ment tönkre például a kidobott gyereküléstől ... Sok olyan dolog van a szemét között, ami alapján, ha keresik megtalálják azt akinél a hulladék keletkezett.

 
Sport - Legfrissebb
Városunk - legfrissebb
Közelben - Legfrissebb
Interjúk - Legfrissebb
Kék hírek - Legfrissebb
Kultúra - Legfrissebb
MTI - Legfrissebb
Közérdekű - Legfrissebb