Tisztelt Olvasó!

Írta: Zsiga-bá
Megjelent: 2014. március 31. Hétfő, 04:29

mini-DSCN1682

Napozott a sikló, menekült serényen,
surrant a bringa, tavasznak hevében.
Brekeg a varangy, várja a párját,
töltés oldalán, leste aráját.

Bolondnapi kerekezésünket 29fő, a 9 éves kezdőtől a 80 éves rutinos bringásig vállalta be. Már induláskor látszott, hogy nem lesz szükségünk a vastag öltözékre, mert hétágból ontotta sugarait napocskánk.

Városunkat a Bem utcánál hagytuk el, s földúton tekertünk a Sári kastélyig. Majd a somogyszentpáli hegyen keresztül elértük a Nagy-berekbe vezető utat. Pálmajori laza pihenő után hamarosan célállomásunkra érkeztünk.

E nap inkább a vidámságról, mint a kulturális programokról szólt. Drótszamaraink lemálházása után azonnal a tűzrakással foglalatoskodtunk. Természetesen közben lestük egymás gyengéit, arany köpéseit.

Fáradt brekkencs koma azonnal birtokba vette az egyik bringa első agyát. Úgy látom, ő shimano (kerékpár alkatrész márka)párti.

Míg szalonnáink sültek, zsírjaink égtek, addig pár sporttárssal szemre vételeztük a rigóházi kisvasút elágazását. Az egykori vasút töltést számos vadcsapa keresztezte. Néhol még láthatóak a talpfák egyben, vagy részben. Természetesen a sínpár már nagyon régen nem terhelik a stabil alapokat. Kora délután folytattuk utunkat a Fehérvíz töltésén, Táska község irányába.

Közben apró vadak, hüllők és szárnyasok keresztezték utunkat. Közben a láp keleti oldalán meglestük a geoládát, amelybe tettünk pár szem szőlőcukrot, talán valakinek segíthetünk az energiapótlásban, ezzel a tettünkkel. 45 Km tekerés után telis-tele élményekkel tértünk vissza városkánkba.

Következő programunk: Ápr. 21. locsoló túra, Madárgyűrűző állomás Fenékpuszta.

Minden jót kívánok, Zsiga-bá

{besps}2014/2014-03-31-04-22-43{/besps}

Navigáció a nyilakkal lehetséges, illetve a galéria automatikusan töltődik a lejátszás gombra kattintva. Nagyobb méret jobb egérgomb ... megnyitás új lapon.

Sport - Legfrissebb
Városunk - legfrissebb
Közelben - Legfrissebb
Interjúk - Legfrissebb
Kék hírek - Legfrissebb
Kultúra - Legfrissebb
MTI - Legfrissebb
Közérdekű - Legfrissebb