Skip to main content

Országos döntőben a marcali gimisek!

Írta: Szekér Bianka & Kovács Brigitta
Megjelent: 2014. április 27. Vasárnap, 06:10

20140427

Ahogy tavaly is, az idei esztendőben is a tűzoltónapi rendezvények részeként bonyolították le a felmenő rendszerű katasztrófavédelmi ifjúsági verseny országos döntőjét.

A megyei fordulók győztesei már pénteken megérkeztek Budapestre, hogy ma eldöntsék, ki a legjobb. Az általános iskolások között végül a Békés megyét képviselő békésszentandrásiak, a középiskolásoknál pedig Bács-Kiskun csapata, a kiskunmajsai „Aranycsapat" hódította el az elsőséget. (Forrás: katasztrofavedelem.hu)

A Berzsenyi Gimnázium csapata a 21 középiskolás csapatból 15. helyen végzett. A Balatonföldváriak (Somogy megyét az általános iskolák közül Balatonföldvár csapata képviselte) a 20 csapatból 11.

Az országból 2000 iskolából indítottak csapatot és közüllük került ki az Országos Döntő mezőnye.

11 állomáson váltották egymást a csapatok, volt elsősegélynyújtás, veszélyes anyagok ismerete, környezetvédelmi feladat, activity, elméleti rész, árvízvédelem, alapvezeték szerelés, RSOE itt: térképismeret, tájolás és meteorológiai teszt.

Ezek voltak a kötelező feladatok, ezeket pontozták és volt még 3 állomás ami szabadon választott volt nem kellett megcsinálni de ajánlott volt! :) Ismeret szerzés céljából, és amúgy érdekesek voltak. Volt egy olyan állomás ahol egy ittas állapotot imitáló szemüvegben kellett akadálypályán mozogni. Volt egy sebesség mérő tábla ahol, ha neki futottál megmérték mennyivel futsz (gyalogos sebességmérő), illetve egy víztisztító berendezést ismerhettünk meg. Bemutatták a magyarok külföldön való segítségnyújtását kép sorozat vetítésével.

Marcali, Berzsenyi csapat tagjai: Kovács Brigitta, Vida Vanessza, Ősz Gábor, Gaál Patrik és Szekér Bianka.

Felkészítésünkben nagy segítség volt: Gajár Hajnalka, Harkány János, Krénusz László, Tóth Róbert, Fülöp Péter és az összes szolgálatban lévő tűzoltó.

{besps}2014/2014-04-27-06-02-40{/besps}

Navigáció a nyilakkal lehetséges, illetve a galéria automatikusan töltődik a lejátszás gombra kattintva. Nagyobb méret jobb egérgomb ... megnyitás új lapon.

A Katasztrófavédelem fotói itt elérhetőek a versenyről!

Sport - Legfrissebb
Városunk - legfrissebb
Közelben - Legfrissebb
Interjúk - Legfrissebb
Kék hírek - Legfrissebb
Kultúra - Legfrissebb
MTI - Legfrissebb
Közérdekű - Legfrissebb