Skip to main content

Múzeumi Tanévzáró

Írta: Marcali Múzeum
Megjelent: 2014. június 20. Péntek, 16:51

7

A júniusi iskolai tanévzárók sorát a Marcali Múzeum folytatta június 19-én. Az eseményre a marcali általános iskolák és a gimnázium vezetői, s azon pedagógusai kaptak meghívást, akik az elmúlt tanévben már igénybe vették az intézmény múzeumpedagógiai szolgáltatásait a Marcali Múzeumi Katedra elnevezésű projektben.

A programban részt vevő csoportok és oktatóik múzeumi órák, foglalkozások keretében a tanórán kívüli ismeretelsajátítást, képességfejlesztést tapasztalhatták meg a Marcali Múzeumban.

Az eltelt időszakról a múzeum munkatársai filmet készítettek, és a megvalósított programokról számos fotó is született, melyek a Múzeumi Tanévzárón bemutatásra kerültek. A megjelenteket Vidák Tünde múzeumigazgató köszöntötte, majd a film és a képek kíséretében összegezte az elmúlt hónapok eseményeit, s beszélt arról is, hogy milyen lehetőségei vannak még a múzeum és az oktatási intézmények együttműködésének.

A tanévzáró végén az Igazgatónő intézményünk új kiadványait is átadta a vendégeknek. A „Marcali Múzeumi Katedra Füzetei" című sorozat olyan múzeumpedagógiai foglalkoztató füzetekből áll, amelyek kidolgozását, összeállítását a pedagógusok végezték, a kiadvány pedig a Marcali Múzeum gondozásában látott napvilágot. A küllemében igen tetszetős, tartalmában pedig nagyon értékes, tanulást támogató eszköz méltán kapott pozitív visszajelzéseket a pedagógusoktól.

A hivatalos tanévzárót kellemes beszélgetéssel, vendéglátással zártuk.

A Marcali Múzeum a projekt során készített fotókból a Múzeumok és Szent Iván Éjszakáján utcatárlatot rendez, amely a Kulturális Korzó előtti sétányon, június 21-én lesz megtekinthető. A „Mutasd meg, én megtanulom!" című fotókiállítást a továbbiakban a Folyosó Galérián, 2014. augusztus 25-ig láthatják.

{besps}2014/2014-06-20-16-47-34{/besps}

Navigáció a nyilakkal lehetséges, illetve a galéria automatikusan töltődik a lejátszás gombra kattintva. Nagyobb méret jobb egérgomb ... megnyitás új lapon.

Sport - Legfrissebb
Városunk - legfrissebb
Közelben - Legfrissebb
Interjúk - Legfrissebb
Kék hírek - Legfrissebb
Kultúra - Legfrissebb
MTI - Legfrissebb
Közérdekű - Legfrissebb