Skip to main content

Barangoló- és horgásztábor I./2.

Írta: Horváth László
Megjelent: 2014. július 01. Kedd, 16:26

DSC05661

A csütörtöki horgásznapra bizony csütörtököt mondott a fotóapparátom egyetlen – de legfontosabb – darabja. A fényképezőgép. Így a halak kölcsöngépből jöttek elő tavastól.

Napsütés már akadt – ez jó volt, erősködött a szél is – ez meg nem. Azért a bő kéttucatnyi apróság mellett úsztak a partra pontyok is a kéthelyi bányatavon. Még ha nem is önszántukból.

Péntekre kiszáradta magából a masina tájvédelmi körzet áztatásait, így – ismét a tájvédelmi körzetben – már működött rendesen. Verőfény, a vártnál kevesebb pocsolya, lendületes haladás, emelkedett hangulat: ez volt a Nikla – Szőkepuszta – Koroknai-vízfolyás – Gyótapuszta útvonal jellemzője. A kápolna hátuljánál elénk keveredő szürkemarhacsorda – a gulya már talán nem is áll meg rájuk – jelentős létszámfölénye ellenére elmenekült.

Meggyávulhattak az elmúlt évezred alatt? Esetleg mi lehettünk a kelleténél hangosabbak? A számháború közben azért jelentősen kevesebb volt a hang. De Koroknaiban történő tapicskolásnál már ismét emelkedett a zajszint. Köszönet a tiszteletre – nem mindig – méltó társaságnak! Strapabíró volt és masszívan kedvelhető.

{besps}2014/2014-07-01-16-20-53{/besps}

Navigáció a nyilakkal lehetséges, illetve a galéria automatikusan töltődik a lejátszás gombra kattintva. Nagyobb méret jobb egérgomb ... megnyitás új lapon.

Sport - Legfrissebb
Városunk - legfrissebb
Közelben - Legfrissebb
Interjúk - Legfrissebb
Kék hírek - Legfrissebb
Kultúra - Legfrissebb
MTI - Legfrissebb
Közérdekű - Legfrissebb