A Noszlopy és a Baglas táncosai Budapesten

Írta: Takács Gábor
Megjelent: 2016. április 04. Hétfő, 11:31

neptanctalalkozo 043

Az elmúlt hétvégén rendezték a Papp László Sportarénában a magyarországi néptáncosok legnagyobb éves seregszemléjét, a XXXV. Országos Táncháztalálkozót és Kirakodóvásárt.

 

A néptánc tanszak és a Baglas táncosai közül 45-en utaztunk fel szombaton erre a rendezvényre.

 

Fő célunk az volt, hogy minél több új táncot megismerhessünk, minél több táncoktatásban részt vegyünk. A marcali néptáncos gyerekek a többi között bodrogközi, rábaközi, moldvai, kalotaszegi és szászcsávási táncokat tanultak a legismertebb táncoktatóktól.

 

A tanulás mellett maradt idő természetesen a szórakozásra is. Az igen jelentős kínálatot felmutató kirakodóvásárban sikerült a lányoknak különböző színpadi kiegészítőket (keszkenő, gyöngysorok) vásárolniuk, de a fiúk között is akadt olyan, aki itt vásárolta meg első saját kalapját is. Többen gondolták úgy, hogy népi hangszereket is vásárolnak. (nádsíp, körtemuzsika)

 

A facebooknak köszönhetően a táncosaink már jó előre leszervezték a találkozót a soproni táncosokkal, hiszen a tavaly nyári közös hamburgi út után a két csoport komoly kapcsolatokat ápol egymással. Összességében egy nagyon hasznos és kellemes napot töltöttünk el az Arénában.

 

Az utazásunkat támogatta a Baglas Néptánc Egyesület, a Noszlopy Iskola Szülői Munkaközössége, a Noszlopy Gáspár Alapítvány és természetesen a SZÜLŐK, mely támogatásokat ezúton is nagy tisztelettel köszönünk.


Képek: Takács Gáborné

 

A galériához kattintson a képre!

 

A galériához kattintson a képre!

 

Sport - Legfrissebb
Városunk - legfrissebb
Közelben - Legfrissebb
Interjúk - Legfrissebb
Kék hírek - Legfrissebb
Kultúra - Legfrissebb
MTI - Legfrissebb
Közérdekű - Legfrissebb