Ápolóképzés indul Marcaliban

Írta: Vágó Zoltán
Megjelent: 2021. május 07. Péntek, 12:33

DSC 4175

Szociális ápoló és gondozó szak indul 2021.május 10-től a Siófoki Szakképzési Centrum marcali tagintézményében. Az iskolarendszerű esti oktatást felnőttképzés keretében hirdették meg. Az elméleti oktatást a marcali szakiskolában tartják, a gyakorlati képzőhelyet a Kaposi Mór Oktató Kórház Marcali Tagintézményében biztosítják.

 

 

A képzés államilag támogatott, ingyenes. A siófoki centrum és a kaposvári kórház szakmai együttműködésének első állomása ezen képzés elindítása, a későbbiekben hosszú távú, széles körű együttműködést terveznek.

 

Ez alkalomból a Siófoki Szakképzési Centrum Marcali Szakképző Iskolájában ma délelőtt sajtóbeszélgetést tartottak. A beszélgetésen részt vett: Dr. Moizs Mariann PhD főigazgató (Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórház), Móring József Attila országgyűlési képviselő, Dr. Sütő László Marcali Város polgármestere, Szamosi Lóránt kancellár (Siófoki Szakképzési Centrum), Horváth Péter főigazgató (Siófoki Szakképzési Centrum), Kerner Krisztina igazgató (Siófoki Szakképzési Centrum Marcali Szakképző Iskola)

 

A koronavírus járványhelyzet még jobban rávilágított arra, hogy nagy szükség van az egészségügyi végzettséggel rendelkező szakemberekre. Korábban több somogyi gimnáziumban indítottak egészségügyi képzéseket, de évtizedekkel ezelőtt megszűntek. A középfokú oktatási intézményekben Kaposváron a Szigeti-Gyula János Egészségügyi Szakgimnáziumában képeznek ápolókat, asszisztenseket. A visszajelzések alapján egyre többen érdeklődnek a Marcaliban induló szociális ápoló és gondozó szak iránt Somogy megyéből, és annak határain túlról is.

 

Képek: Szován Gábor

 

A galériához kattintson a képre!

 

 

 

Sport - Legfrissebb
Városunk - legfrissebb
Közelben - Legfrissebb
Interjúk - Legfrissebb
Kék hírek - Legfrissebb
Kultúra - Legfrissebb
MTI - Legfrissebb
Közérdekű - Legfrissebb