Skip to main content

Befejezte az illegális hulladéklerakók felszámolását az MTKSZ Nonprofit Kft.

Írta: Marcali Önkormányzata
Megjelent: 2021. december 01. Szerda, 15:24

20211129 093610 leadA „Tisztítsuk meg az Országot!” program keretében az MTKSZ Nonprofit Kft. Marcali Város Önkormányzatának megbízásából az elmúlt napokban további 4 illegális szemétlerakót számolt fel.

 

 

November 29-én az Ihász dűlőnél gyűjtötték össze és szállították el az illegálisan lerakott hulladékot. A feladatot az MTKSZ Nonprofit Kft. és a GAMESZ Szervezet dolgozói közösen végezték. A meredek domboldal miatt alpinista technikát alkalmaztak, így a nehezen hozzáférhető helyeket is meg tudták tisztítani. Műanyag fólia, PET palack, ruhanemű adta a hulladékok jelentős részét. 1 fordulóval összesen 1 100 kg hulladékot szállítottak a Marcali Regionális Hulladékkezelőbe.

 

A galériához kattintson a képre!

 

November 30-án a Horvátkút Hrsz.: 0145/30, a Virág utca feljáró és a Bekk horhó helyszínek tisztítása következett. Az illegálisan lerakott szemét összegyűjtését és elszállítását az MTKSZ Nonprofit Kft. dolgozói végezték.

 

A galériához kattintson a képre!

 

A galériához kattintson a képre!

 

A Horvátkút Hrsz.: 0145/30. címen lom és építési törmelék, a Virág utca feljárónál építési-bontási és textil hulladék, a Bekk horhónál gumiabroncs és műanyag hulladék volt a legnagyobb mennyiségben. Kettő fordulóval összesen 4 380 kg hulladékot szállítottak a Marcali Regionális Hulladékkezelőbe.

A galériához kattintson a képre!

 

Ezzel az MTKSZ Nonprofit Kft. mind a 8, előzetesen felmért helyszínen elvégezte az illegális hulladéklerakók felszámolását.

 

A projekt az Innovációs és Technológiai Minisztérium jóvoltából az IFKA Közhasznú Nonprofit Kft. támogatásával valósul meg.

 

Ön is tehet a környezetért!

 

HulladékRadar Applikáció
A mobil alkalmazás célja az illegális szemétlerakás terjedésének megakadályozása. Az alkalmazás biztosítja a lakosság számára az illegális hulladéklerakó helyek bejelentési lehetőségét mobil eszköz használatával. A bejelentés az illetékes hatósághoz érkezik meg.
Részletek: https://hulladekradar.hu/#

 

Marcali Hulladékgyűjtő Udvar
Az MTKSZ Nonprofit Kft. Marcaliban biztosítja a lakosság számára (a rendezett díjfizetésű, marcali lakcímkártyával rendelkező ügyfeleknek), hogy a keletkezett nagyobb mennyiségű, különböző fajtájú hulladékot meghatározott mennyiségben térítésmentesen a Marcali Hulladékgyűjtő Udvarban leadja.
Részletek: https://mtksz.hu/

 

 

 

Sport - Legfrissebb
Városunk - legfrissebb
Közelben - Legfrissebb
Kultúra - Legfrissebb
Közérdekű - Legfrissebb
MTI - Legfrissebb
Kék hírek - Legfrissebb