Szent Család ünnepén megáldották az új borokat és a házaspárokat

Írta: Kiss Kálmán
Megjelent: 2021. december 26. Vasárnap, 17:00

29 lead

2021. december 26-án, Szent Család vasárnapján, a 9 órás szentmisén Kiss Iván c. prépost, plébános az idén is megáldotta először az új borokat, majd a jelenlévő házaspárokat a Marcali Gyümölcsoltó Boldogasszony plébániatemplomban.

 

 

A szőlősgazdák és a bortermelők – hosszú évek óta – minden évben, karácsony másnapján magukkal hoznak az új termésből, fajtánként egy-egy palack bort a templomba, hogy az általuk megtermelt különféle nedűikre az éves munkájuk lezárásaként egyházi áldást kérjenek.

 

Mivel ebben az évben Szent Család vasárnapja egybeesett Karácsony másnapjával, ezért az istentiszteleten Iván atya megáldotta azokat a házaspárokat is, akik szép számmal eljöttek erre az ünnepi alkalomra, hogy a Szent Család: Jézus, Mária, és József közbenjárását, oltalmát kérjék további közös életükre.

 

A korabeli hagyományokhoz tartozott, hogy a szentmise után, a templom előtt, a Boldog II. János Pál pápa téren a forralt bort is megáldják, sajnos a vírushelyzet megléte miatt ettől a tradíciótól az idén is el kellett tekinteni.

 

Az istentiszteleten közreműködött Puszta Sándor: Betlehemi éj című versével Tóth Eszter Ágnes gimnazista, Balogh Bálint kántor és a Fény Gyermekei Zenekar.

 

Írta és fotók: Kiss Kálmán

 

 

A galériához kattintson a képre!

 

 

 

Sport - Legfrissebb
Városunk - legfrissebb
Közelben - Legfrissebb
Interjúk - Legfrissebb
Kék hírek - Legfrissebb
Kultúra - Legfrissebb
MTI - Legfrissebb
Közérdekű - Legfrissebb