Skip to main content

Marcali-Maroshévíz testvértelepülési találkozó

Írta: Marcali Önkormányzata
Megjelent: 2022. május 30. Hétfő, 17:57

DSC07249

Marcali testvértelepüléséről, Maroshévízről (Toplita) fogadott vendégeket a múlt héten Marcali Város Önkormányzata. A maroshévízi önkormányzat alpolgármesterét, Bodor Attilát és a maroshévízi önkormányzati hivatal tisztviselőit pénteken délelőtt fogadta Dr. Sütő László polgármester úr és Pápainé dr. Káplár Orsolya Csilla aljegyző asszony.

 

 

A két önkormányzat 1990-ben kötött testvértelepülési megállapodást, és a városok közötti kapcsolat azóta is töretlen. Ezúttal a maroshévízi Kemény János Elméleti Líceum néptáncosai és a Flori Toplitene énekkar látogattak el városunkba, a fiatalok a Marcali Hidas Frigyes Alapfokú Művészeti Iskola Néptánc tanszakjának évvégi bemutató rendezvényén léptek fel, de itt tartózkodásuk alatt betekintést nyerhettek a 3D nyomtatás, lézergravírozás technikájába is, és kipróbálhatták a Berzsenyi Dániel Városi Könyvtár VR-eszközeit.

 

A program során vendégeink megismerkedhettek Marcalival, ellátogattak a Marcali Fürdőbe és a keszthelyi Festetics-kastélyba.

 

A program a Testvértelepülési programok és együttműködések 2021. pályázat jóvoltából, a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatásával valósult meg.

 

megvalosult a magyar kormany tamogatasaval bga alap

A galériához kattintson a képre!

 

 

 

Sport - Legfrissebb
Városunk - legfrissebb
Közelben - Legfrissebb
Interjúk - Legfrissebb
Kék hírek - Legfrissebb
Kultúra - Legfrissebb
MTI - Legfrissebb
Közérdekű - Legfrissebb