Skip to main content

Hikmanosok a Bank Code versenyen

Írta: Hikman Béla Szakképző Iskola
Megjelent: 2023. február 14. Kedd, 12:22

IMG 1686

„Hogyan hozzunk jó gazdasági döntéseket? Hol érdemes pénzünket tartani? Mire jó a bankkártya? Milyen kockázatok merülhetnek fel egy befektetés során? Milyen szolgáltatásokat kaphatunk a bankoktól? Hogyan működik a pénzügyi rendszer?”

 

 

2022-23-es tanév második félévében immár ötödik alkalommal került megrendezésre a gimnáziumoknak és technikumoknak meghirdetett BankCode tanulmányi verseny. A Magyar Nemzeti Bank Pénzmúzeuma és a Pénziránytű Alapítvány közös szervezésű versenyének célja, hogy a tanulóknak ismét alkalmuk nyíljon tesztelni pénzügyi tudásukat, és megmérettetni magukat egy színvonalas verseny keretei között.

 

Nevezni 3 fős csapatokban, 1 fő felkészítő tanárral kiegészülve lehetett. A csapat tagjainak ugyanabban az intézményben kellett tanulói jogviszonnyal rendelkezniük. A felkészüléshez szükséges összes háttéranyagot a Pénziránytű Alapítvány ingyen biztosította, ezek a tananyagok a Pénziránytű Alapítvány honlapján voltak elérhetőek.

 

A Siófoki Szakképzési Centrum Hikmanos csapata „Pénzmanók” néven indult, tagjai a 10.a. osztályból Nagy Lili, Szabó Marcell, Kálmán Márk, felkészítőjük Tánczos Gabriella.

 

A verseny első két fordulója után a Nyugat-magyarországi régióban közel 200 csapat közül a 41. helyen, országos szinten pedig 960 induló közül a 267. helyen végzett a csapatunk, a Siófoki Szakképzési Centrum hírnevét erősítve.

 

Köszönjük a versenyzőknek, az alapos felkészülést, a kitartó munkát és az ügyes helyt állást a technikumok csapatai között!

 

 

Sport - Legfrissebb
Városunk - legfrissebb
Közelben - Legfrissebb
Interjúk - Legfrissebb
Kék hírek - Legfrissebb
Kultúra - Legfrissebb
MTI - Legfrissebb
Közérdekű - Legfrissebb