Skip to main content

A Marcali Fürdő és Szabadidőközpont komplex turisztikai fejlesztése

Írta: Sajtóközlemény
Megjelent: 2023. március 20. Hétfő, 15:08

furdo

Marcali Város Önkormányzata a Széchenyi Terv Plusz Program TOP_PLUSZ-1.1.3-21 „Helyi és térségi turizmusfejlesztés” c. pályázati felhívás keretében sikeres pályázatot nyújtott be a Marcali Fürdő és Szabadidőközpont turisztikai fejlesztésére.

 

 

A projekt 499,21 m Ft vissza nem térítendő európai uniós támogatás segítségével valósul meg, a befejezés tervezett napja 2025.12.31.

 

A fejlesztés célja a Marcali Fürdő és Szabadidőközpont komplex turisztikai fejlesztése, mely hozzájárul a térségébe érkező turisták számának és tartózkodási idejének növeléséhez és a helyi gazdaság élénkítéséhez a strand-, wellness- és gyógyfürdő szolgáltatások korszerűsítése, a turisztikai vonzerőt jelentő attrakciók körének jelentős bővítése révén.

 

A projekt keretében az alábbi tevékenységek valósulnak meg:

 

- Beltéri vizes funkciók fejlesztése: gőzkabin, élményzuhany, jégkút kialakítása.
- Beltéri száraz funkciók fejlesztése: aromaszauna, zárt tűzterű kandalló, pihenőtér kialakítása, terápiás terek fejlesztése.
- Kültéri vizes funkciók fejlesztése: hordószauna, merülődézsák, kültéri szaunaház, gyógymedence öltözőblokk, vizes csúszdavár, vizes síkcsúszdák beszerzése, meglévő vizes elemek és medencék felújítása, kültéri öltözőkabinok telepítése.
- Kültéri száraz funkciók fejlesztése: tematikus pihenőpontok kialakítása, LED játszótér, okospad, fedett kerékpártároló, turisztikai táblák.
- Marketing tevékenység megvalósítása: marketing stratégia készítése, marketing kampány megvalósítása.

 

A Marcali Fürdő és Szabadidőközpont fejlesztése és az új szolgáltatási elemek megvalósítása erősítik a Fürdő identitását, imázsát és ezen keresztül a versenyképességét is növelik a térségben, mely a látógatószám növekedését eredményezi.

 

A tervezett fejlesztések eredményeképpen létrejövő új turisztikai kínálat a korábbiaktól teljesen eltérő tartalmú és megjelenésű Fürdőt fog képviselni, amely képes lesz a jelenlegi kereslet jelentős emelésére, egyrészt a látogatószámok, másrészt a vendégek tartózkodási idejének növelésével.

 

A terápiás terek fejlesztése révén a pályázó üzleti lehetőséget biztosít kkv-k számára. A fejlesztés közvetlen módon hatással van a foglalkoztatásra, mert a szolgáltatások bővítésével az üzemeltetéshez szükséges személyi állomány növekedni fog.

 

A projektfejlesztés közvetett hatást gyakorol a térség gazdasági környezetére: magával vonja az infrastruktúra fejlesztését, növeli a szállodák, éttermek és szolgáltató vállalkozások forgalmát, közvetetten elősegíti a helyi foglalkoztatás bővülését, a meglévő munkahelyek megtartását.

 

A projektről bővebb információt a www.marcali.hu/eu-projektek oldalon olvashatnak. További információ kérhető: Arany Attila, pályázati referens 06-85/501-083, Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 szechenyiplusz

 

 

Sport - Legfrissebb
Városunk - legfrissebb
Közelben - Legfrissebb
Interjúk - Legfrissebb
Kék hírek - Legfrissebb
Kultúra - Legfrissebb
MTI - Legfrissebb
Közérdekű - Legfrissebb