Skip to main content

Nyílászárók cseréje az ipartestület székházában – Városi Civil Alap

Írta: Kiss Kálmán
Megjelent: 2023. szeptember 30. Szombat, 02:32

19

Az Ipartestület székházát folyamatosan, apró lépésekkel újítjuk fel.

 

 

Egyesületünknek az „MKH Ipartestület székházának nyílászárócseréje” című, a Városi Civil Alap 2022-es kiírására benyújtott pályázatával és az elnyert vissza nem térítendő támogatással az 1926-ban épített székház elöregedett nyílászáróinak jelentős részét sikerült kicseréltetni (stílusban az épülethez illő ajtókra, ablakokra).

 

Helyszín: Marcali, Kossuth L. u. 56. Az épület és parkosított udvara már régóta népszerű rendezvényhelyszín minden korosztály számára.

 

A megvalósítással szeretnénk még méltóbb környezetet biztosítani a történelmi előadásoknak, megemlékezéseknek kiállításoknak és könyvbemutatóknak. Működésünk szempontjából hosszútávon meghatározó a megspórolható energia mennyisége is.

 

A pályázat segítségével az épület elöregedett nyílászáróinak (2 db ajtó és 15 db ablak) cseréjét sikerült megvalósítani egy ütemben korszerű és esztétikus – az épület jellegéhez igazodó – formájúakra, külső vállalkozók bevonásával.

 

Az épület külső szigetelése és a belső felújítás is szerepel a hosszútávú terveink között. A „Raktár a múltból” című kiállításunkat évről évre többen keresik fel. Egy hosszú távú projekt következő lépéseként iparos műhelyek bemutatásával szeretnénk a fiatalokkal megszerettetni az értékteremtő, kétkezi munka szépségét. Ehhez megvásároltunk egy gyűjteményt: kovácsműhely, asztalos-és kádárműhely, suszterműhely, bőrdíszműves műhely. A nyári időszakban a kiállítást az eredeti állapotában sikerült újból berendezni. A székházunk nagyterme szakmai, művészeti kiállítások, könyvbemutatók és összejövetelek helyszínéül is szolgál.

 

A megpályázott összeg feletti részt társadalmi munkával tudtuk kiváltani: projektelőkészítés, pályázati dokumentáció készítése, kiállítás berendezése.

 

Elnyert támogatás: 9.997.017 Ft
Pályázati kiírás kódja: VCA-KP-1-2022
Támogató: Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. (a Miniszterelnökség nevében)

 

A galériához kattintson a képre!

 

A galériához kattintson a képre!

 

 

 

Sport - Legfrissebb
Városunk - legfrissebb
Közelben - Legfrissebb
Kultúra - Legfrissebb
Közérdekű - Legfrissebb
MTI - Legfrissebb
Kék hírek - Legfrissebb