Skip to main content

Szent Erzsébet napi kenyérmegáldás a Karitász védőszentjének ünnepén

Írta: Kiss Kálmán
Megjelent: 2023. november 20. Hétfő, 21:17

03

2023. november 18-án, szombaton 17 órakor Tomanek Ferenc Áron plébános ünnepi szentmisét mutatott be a Gyümölcsoltó Boldogasszony Plébániatemplomban, a Marcali Karitász Csoport tagjainak jelenlétében, Szent Erzsébet ünnepe alkalmából.

 

 

Majd a szentmise végén megáldotta azokat a kenyér-szeleteket, melyeket az aktivisták egy-egy szentkép kíséretében osztottak ki a jelenlévő híveknek.

Másnap, november 19-én, a vasárnapi 9 órakor kezdődő istentiszteleten ugyancsak kenyérmegáldás történt. Ezúttal Ferenc atya vezetésével és a ministránsok közreműködése mellett, a hittanos diákok piros rózsákkal (emlékeztetve Szent Erzsébet rózsa-csodájára), a karitász aktivisták pedig kenyérrel vonultak be körmenetileg együtt a templomba.

Ezen a vasárnapon az ország valamennyi katolikus templomában, így Marcaliban is, Szent Erzsébet napi gyűjtést tartottak a szegények javára, melyből karácsonyi ajándékcsomagok lesznek készítve és eljuttatva majd az ünnepekre, a rászorulók részére.

A szentmise végén, a kenyérmegáldás után, Sávoly Andrea, a Marcali Karitász Csoport vezetője és Tóth Eszter Ágnes egy cserép virággal gratulált Tomanek Ferenc atyának az egyházmegyei karitász kitüntetéséhez.

Majd a Fazenda da Esperança közösség képviseletében Fejér Domonkos és brazil kollégája mutatkoztak be és tettek tanúbizonyságot a plébániatemplomban. Varga László kaposvári megyéspüspök hívására ugyanis a 40 éve, a Sao Paolo városától 160 kilométerre fekvő Guarantinguetá településen alapított közösség hazánkban elsőként Csákányban telepedett le (a ház kialakítása folyamatban van), ahol szenvedélybetegekkel foglalkoznak majd. A szentmise után, a templom előtt süteményeket és egyéb általuk készített termékeket adtak a híveknek adományok fejében.

A Szent Erzsébet napi karitász ünnepséghez támogatóként hozzájárult még a Marcali Takács Sütöde, a Domonkos Nyomda és egy magát megnevezni nem kívánó adakozó. Köszönet érte! 

Írta és fotók: Kiss Kálmán

 

A galériához kattintson a képre!

 

A galériához kattintson a képre!

 

 

 

Sport - Legfrissebb
Városunk - legfrissebb
Közelben - Legfrissebb
Kultúra - Legfrissebb
Közérdekű - Legfrissebb
MTI - Legfrissebb
Kék hírek - Legfrissebb