Skip to main content

Nyelvi nap a gimnáziumban

Írta: Berzsenyi Gimnázium
Megjelent: 2024. február 23. Péntek, 08:32

IMG 0899

Hagyományainkhoz híven az idei tanévben is megrendezésre került iskolánkban a nyelvi nap, melynek célja, hogy teret és lehetőséget teremtsen és biztosítson az idegen nyelven való kommunikációra, tanórai kereteken kívül is.

 

 

Szerdán a gimnázium nyelvszakos tanárai három tanórában változatos programokat szerveztek a tanulóknak és a játékos kedvű tanároknak. A megnyitó után az első órában előadásokat hallgathattak meg angol és német nyelven az érdeklődők. Az előadók többek között Szent Pál munkásságáról, a holland nyelv sajátosságairól, a külföldön (Mexikóban, Ausztriában, Spanyolországban, Skóciában) szerzett élményeikről, az ottani nyelvtanulási és továbbtanulási lehetőségekről, csereprogramokról beszéltek a diákoknak és tanároknak.

Ezt követően a tornateremben nyelvi vetélkedőn mérhették össze az osztályok és a tanárok csapatai nyelvtudásukat, illetve ügyességüket. Az angol és német nyelvű feladatok egymást követték, és az iskola diákjai közül került ki a két „műsorvezető” is, akik a feladatokat felkonferálták. A hagyományos országismereti és zenehallgatásos feladványokon kívül sor került QR-kódos feladatkeresős játékra, illetve logikai fejtörőre, angolból betűzési versenyre (Spelling Bee), valamint németből névelős sorversenyre is. A vetélkedővel párhuzamosan más helyszíneken zajlott a német táncház, illetve az angol nyelvű filmklub, ahol két rövidfilm megtekintése után feladatlapokat kellett megoldani a résztvevőknek.

Amíg a feladatok javítása és a pontok összeszámolása zajlott, a tanulók évfolyamonként meghallgathatták az osztálytársaik beszámolóját a künzelsaui nyelvi táborról.

A nyelvi nap az oklevelek és ajándékcsokik kiosztásával, a nap eseményeinek összegzésével zárult.

A plakátversenyre rengeteg munka érkezett mind gimnazistáktól, mind az általános iskolák diákjaitól, ezért ennek értékelése a héten még zajlik, az eredményekről tájékoztatni fogjuk az érintetteket. Köszönjük mindenkinek, aki küldött be rajzot vagy digitális plakátot, illetve köszönet az általános iskolai nyelvtanároknak, hogy felhívták tanulóik figyelmét a versenyre, átküldték munkáikat nekünk.

Szeretnénk megköszönni elsősorban volt kollégáinknak és diákjainknak, Jandrics Róbertnek, Noé Veronikának, Szántó Júliának és Tóth Gábornak, hogy visszatértek iskolánkba előadást tartani, programokat szervezni, továbbá köszönjük mostani tanulóinknak is, hogy beszéltek élményeikről társaiknak.

Végül, de egyáltalán nem utolsó sorban, hatalmas köszönet a gimnázium nyelvtanárainak a programok megszervezésében és lebonyolításában nyújtott kitartó és áldozatos munkájukért.

 

A galériához kattintson a képre!

 

A galériához kattintson a képre!

 

 

 

Sport - Legfrissebb
Városunk - legfrissebb
Közelben - Legfrissebb
Interjúk - Legfrissebb
Kék hírek - Legfrissebb
Kultúra - Legfrissebb
MTI - Legfrissebb
Közérdekű - Legfrissebb