Skip to main content

Szakmai program a Marcali SZESZK Család- és Gyermekjóléti Központjánál

Írta: SZESZK
Megjelent: 2024. május 06. Hétfő, 15:43

2024.05.03 3

A Marcali Szociális és Egészségügyi Szolgáltató Központ Család- és Gyermekjóléti Központja 2024.05.03-án szakmai megbeszélést tartott a Marcali Járás területén dolgozó családsegítő és esetmenedzser szakemberekkel közösen.

 

 

A megbeszélés témája a javítóintézetben folyó szakmai munka volt. Hámos Zsuzsanna, a Család- és Gyermekjóléti Központ szakmai vezetője köszöntötte a megjelenteket. Ezt követően Juhász Péter Pál, a Budapesti (Szőlő utcai) Javítóintézet intézményvezetője adott átfogó képet az általa vezetett intézmény munkájáról, amelyet dr. Papp Attila, a Nagykanizsai Javítóintézetben végzett tevékenységgel egészített ki.

2024.05.03 2

A budapesti szakember elmondta, hogy a javítóintézetben 12-19 éves bűnelkövető fiúk töltik előzetes letartóztatásukat, amíg ítélet nem születik az ügyükben, illetve olyan fiúk, akiknél a bíróság javítóintézeti nevelés büntetést szabott ki.

2024.05.03

A fiatalok – rendészek állandó felügyelete mellett - pedagógusok, pszichológusok, szociális szakemberek gondozására vannak bízva. Juhász Péter Pál tájékoztatása szerint a munka négy fő területe a nevelés, a gondozás, az oktatás és a büntetőeljárás lekövetése; célja a fiatalok társadalomba való visszailleszkedésének elősegítése.

Elmondása szerint a javítóintézetből kikerülő gyerekek harmada a társadalom adófizető állampolgárává tud válni, egyharmaduk bűnöző marad (főleg azok, ahol az egész család bűnöző), egyharmaduk pedig soha nem fog dolgozni (igaz, bűncselekményt sem követ el), és a szociális ellátórendszer kliensévé válik.

 

 

 

Sport - Legfrissebb
Városunk - legfrissebb
Közelben - Legfrissebb
Interjúk - Legfrissebb
Kék hírek - Legfrissebb
Kultúra - Legfrissebb
MTI - Legfrissebb
Közérdekű - Legfrissebb