Skip to main content

A pápai 1. Ejtőernyős Zászlóalj 41 katonája nyugszik a Kéthelyi temetőben.

Írta: Kőrösi András
Megjelent: 2015. május 31. Vasárnap, 16:34

IMG 6072 3 4 5 6 7 8 tonemapped

Hagyományosan, május utolsó vasárnapján, a Hősök Napján emlékezett meg Kéthely község önkormányzata, a község és a környékbeli lakosok, valamint bajtársaik, az ejtőernyős hősi halottaikról. A pápai 1. Ejtőernyős Zászlóalj 41 katonája nyugszik a Kéthelyi temetőben.

A Himnusz eléneklése után Töreki László, a pápai Veterán Ejtőernyős Egyesület elnöke köszöntötte a jelenlévőket és szólt a Hősök Napja történetéről, a korabeli, a község határában dúló harcokról. Újra itt volt a megemlékezők között, a 92 esztendős Huszár János egykori ejtőernyős katona, aki virágot helyezett el egykori harcostársai sírjánál.

A következőkben, Molnár Balázs Kéthely község polgármestere szólt a megemlékezőkhöz, méltatta a hősi halált halt katonák helytállását a helyi ütközetekben. Majd a Marcali Bajtársi Dalárda műsora következett, I. és II. világháborús katona dalokat énekeltek. A helyi általános iskola két diákja, az alkalomhoz illő szavalatokkal emlékezett a hősökre.

A szépen gondozott katona síroknál, a megemlékezés virágait, koszorúit helyezték el az egykori és mai ejtőernyős katonák, a Veterán Ejtőernyős Egyesület elnöke, a Magyar Ejtőernyős Bajtársi Szövetség képviselője, az MH 88. Könnyű Vegyes Zászlóalj képviselője, a kaposvári MH Hadkiegészítő, központi Nyilvántartó Parancsnokság képviselője, Molnár Balázs Kéthely község polgármestere és Kiss Zoltán családja nevében, fia és felesége.

A Hősök Napi megemlékezés a Szózat hangjaival zárult.

Erős Nikoletta képei:

{besps}2015/2015-05-31-16-25-58{/besps}

Navigáció a nyilakkal lehetséges, illetve a galéria automatikusan töltődik a lejátszás gombra kattintva. Nagyobb méret jobb egérgomb ... megnyitás új lapon.

Kőrösi Andrásné képei:

{besps}2015/2015-05-31-16-30-14{/besps}

Navigáció a nyilakkal lehetséges, illetve a galéria automatikusan töltődik a lejátszás gombra kattintva. Nagyobb méret jobb egérgomb ... megnyitás új lapon.

Sport - Legfrissebb
Városunk - legfrissebb
Közelben - Legfrissebb
Interjúk - Legfrissebb
Kék hírek - Legfrissebb
Kultúra - Legfrissebb
MTI - Legfrissebb
Közérdekű - Legfrissebb