Skip to main content

Barangoló- és horgásztábor II. turnus

Írta: Horváth László
Megjelent: 2014. július 11. Péntek, 21:36

DSC05978

Másfél nap kánikula, három és fél nap égborultság – gyakran kiadós esővel: így lehetne summázni a második barangolós hét időjárását.

A Fancsi-vár – Vadaskerti-erdő – Bari-hegy még a pólót is lekívánta volna a vidék vándoráról, ahogyan a másnapi Nikla – Rasztinai-rét – Koroknai-vízfolyás először északra (Rigóháza irányába, de csak egy darabig, mivel arra túlzottan hosszú lett volna a Táskára érkezés), majd délnek – berki legelő – Táska útvonalon történő sétafika nagyobbik része is szikrázó napsütésben esett meg.

Harmadnap viszont az eső esett rendesen. A kisvasút erdei végállomásáról a Lencseni-tó felé indultunk, hogy később Lencsenpuszta érintése után Alsó-Kakon és Kakpusztán keresztül visszazárjuk a kört Felső-Kakra. De Lencsennél már beindult a zajos mennyei áldás, így az útelágazáshoz visszaérve húszpercnyit szobroztunk az erdőszéli fák alatt, aztán beláttuk, hogy akkor se esik kevésbé, ha álldogálunk.

Igaz, akkor se esett kevésbé, amikor elindultunk a kisvasúthoz az érkezési útvonalon. (Éppen harmadannyi idő alatt érkeztünk vissza, mint oda, pedig időközben gatyásodtak lefelé a terepviszonyok rendesen.)

A negyedik napi Libickozma – Szőkepuszta – Gyótapuszta menetvonal napsütésben indult. Egészen addig, amíg a libici kápolnától nézve már egyáltalán nem látszott távozó buszunknak füstje se. Akkor viszont – tán tízpercnyire – bekényszerültünk a helybéli buszváróba, de aztán lendületes indulásunk kedvét szegte az égi víznek.

A továbbiakban nem is bátorkodott megzavarni se a számháborút, se a koroknais tapicskolást. Csak tíz perccel Gyóta előtt kezdett rá újból valami szelíd-szolid szemergésre, de ez minekünk akkor már nem jelentett gondot.

Másnap viszont annál inkább! Esett éjjel, szakadt reggel. A táborzáró után megnéztünk egy filmet, majd mindenki hazaballagott azzal a tudattal, hogy az elmaradt kéthelyi horgászatot az utolsó utáni napra – jövő keddre – halasztottuk.

Dicséret a jelenvoltaknak: a kánikulát vidám izzadással, a gyakori „alváz- és karosszériamosást" félmosolyos beletörődéssel nyugtázták, aztán csak tették a dolgukat!

{besps}2014a/2014-07-11-21-29-03{/besps}

Navigáció a nyilakkal lehetséges, illetve a galéria automatikusan töltődik a lejátszás gombra kattintva. Nagyobb méret jobb egérgomb ... megnyitás új lapon.

{besps}2014a/2014-07-11-21-31-56{/besps}

Navigáció a nyilakkal lehetséges, illetve a galéria automatikusan töltődik a lejátszás gombra kattintva. Nagyobb méret jobb egérgomb ... megnyitás új lapon.

Sport - Legfrissebb
Városunk - legfrissebb
Közelben - Legfrissebb
Interjúk - Legfrissebb
Kék hírek - Legfrissebb
Kultúra - Legfrissebb
MTI - Legfrissebb
Közérdekű - Legfrissebb