Skip to main content

Tűz a Hertelendy kastélyban – vármegyei ellenőrző gyakorlat

Írta: Somogy Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság
Megjelent: 2024. április 18. Csütörtök, 10:06

6620ced1ee3a44.82011426

A helyszínt a kutas-kozmapusztai kastélyszálló adta. A gyakorlat feltételezése szerint ismeretlen okból tűz keletkezett a konferencia teremben, az épületet elöntötte a füst, négy dolgozót pedig nem találtak.

 

 

A füst elárasztotta az alagsort, majd a lépcsőházat és a földszinti folyosókat is. A tűz észlelését követően a kastélyszálló dolgozói megkezdték az épület kiürítését, a szállóban vendégek nem tartózkodtak. A létszámellenőrzés során kiderült, hogy négy kollégájuk nem jutott ki az épületből.

Nagyatádról, Böhönyéről, Marcaliból és Kaposvárról is érkeztek hivatásos és önkormányzati tűzoltók, hogy megfékezzék a kastélyban „pusztító lángokat”. Teljes légzésvédelem mellett kutatták át a patinás épület füsttel teli helyiségeit. A helyismeretüknek köszönhetően az egységek a sűrű füst ellenére is gyorsan megtalálták a tájékozódó-képességüket vesztő alkalmazottakat. Az életmentést követően a tűz továbbterjedését is sikerült megfékezni.

A szakmai értékelés szerint a gyakorlaton a szituációnak megfelelően, ugyanolyan összehangolt beavatkozásról tettek tanúbizonyságot az egységek, akárcsak éles helyzetben. Az ilyen és ehhez hasonló gyakorlatok lehetőséget adnak a tűzoltók felkészültségének ellenőrzésére, emellett a létesítmények biztonságát is szolgálják.


VIDEÓ

 

Videó és Fotó: Somogy VMKI

 

A galériához kattintson a képre!

 

 

 

Sport - Legfrissebb
Városunk - legfrissebb
Közelben - Legfrissebb
Interjúk - Legfrissebb
Kék hírek - Legfrissebb
Kultúra - Legfrissebb
MTI - Legfrissebb
Közérdekű - Legfrissebb