Skip to main content

Emlékezés a múltra, emlékezés 1956-ra

Írta: Bencze Bea
Megjelent: 2013. október 24. Csütörtök, 12:10

A Balatonszentgyörgyi Dobó István Általános Iskolában 2013. október 22-e a múlt iránti tisztelet napja volt.

IMG 0262

Délelőtt az 1956-os Forradalom és Szabadságharc 57. évfordulóját köszöntő iskolai ünnepi megemlékezés helyszíne a Művelődési Ház volt, ahol teljesen újszerű, modern feldolgozásban álmodta színpadra a műsort Vargáné Simon Zsuzsanna magyar, történelem szakos kolléganő. Az ünnepi beszédben Ottné Bene Teréz tanárnő idézte fel az időt, amit ezt követően a 8. osztályosok varázsoltak elénk. A sok tehetséges és lelkes tanítvány élményszerűen jelenítette meg az eseményeket. Szereplőt és néző egyaránt magával vonzott a cselekmény, a tánc, a zene, a video bejátszások, a „színészek" átéléssel gazdag játéka. A műsort este a falu lakossága is megtekinthette az ünnepi szentmise utáni órákban.

Köszönjük a színvonalas megemlékezést, irodalmi összeállítást Vargáné Simon Zsuzsanna és Horváth Zoltánné kolléganőknek, a díszlettervezést Gálné Mihály Lívia kolléganőnek valamint a hang- és videotechnikát Tüskés Balázsnak.

{besps}2013/2013-10-24-12-03-51{/besps}

Navigáció a nyilakkal lehetséges, illetve a galéria automatikusan töltődik a lejátszás gombra kattintva. Nagyobb méret jobb egérgomb ... megnyitás új lapon.

Sport - Legfrissebb
Városunk - legfrissebb
Közelben - Legfrissebb
Interjúk - Legfrissebb
Kék hírek - Legfrissebb
Kultúra - Legfrissebb
MTI - Legfrissebb
Közérdekű - Legfrissebb