Skip to main content

Tanulmányút a Hungarikum Ligetben

Írta: MMSZK
Megjelent: 2024. április 10. Szerda, 16:09

DSC04043 Enhanced NR

A lakiteleki Hungarikum Ligetbe látogattak a Marcali Művelődési és Szabadidő Központ Nonprofit Kft., a Marcali Berzsenyi Dániel Városi Könyvtár és a Marcali Múzeum munkatársai a Nemzeti Művelődési Intézet „KÉK – Közösségépítő Kultúránk” programja keretében.

 

 

A program célja többek között, hogy a közösségépítő munka iránt elkötelezett szakemberek és érdeklődők megismerjék a közművelődés kultúraközvetítő, közösségépítő szerepét; a Nemzeti Művelődési Intézet, a Népfőiskola Alapítvány tevékenységét és központját; továbbá megtapasztalják az előadó-művészeti tevékenységek kulturális, közösségmegtartó erejét.

A szakmai kirándulás első felében a Hungarikum Liget sétányain barangolt az elkötelezett marcali csapat. A másfél órás sétára kiválasztott útvonalon megismerkedtek a Jurta-táborral, a Vezéri kőjurtával, a Magyar borok katedrálisával, a Szent István kápolnával, a Kölcsey házzal, a Kárpátia rendezvényházzal, valamint a bejárt sétányokat övező hungarikum jelképekkel.

Ebéd után a Nemzeti Művelődési Intézet székházánál folytatódott a program. Az épület már kívülről is egy egész történetet mondott el – a csoportvezető tolmácsolásában – a magyar motívumokkal ábrázolt asztrológiai jegyeken keresztül. Belső tereiben pedig a hagyományőrzés, a kultúra ápolása, az elődök tisztelete köszönt vissza, megmutatva a hely különleges szellemiségét.

A tanulmányút kézműves termékek bemutatóját, valamint interaktív foglalkozást is kínált – kötél- és kosárfonás kipróbálásával.

A komplex közösségi program a Csík zenekar koncertjével ért véget.

 

A galériához kattintson a képre!

 

Sport - Legfrissebb
Városunk - legfrissebb
Közelben - Legfrissebb
Interjúk - Legfrissebb
Kék hírek - Legfrissebb
Kultúra - Legfrissebb
MTI - Legfrissebb
Közérdekű - Legfrissebb