Skip to main content

Virágzik a téltemető a Balaton-felvidéken

Írta: hirbalaton.hu
Megjelent: 2017. február 24. Péntek, 03:57

teltemeto csiszar viktor

Mindent a szemnek, semmit a kéznek – ezzel az útravalóval ajánljuk hétvégi szabadtéri programnak az Aszófői-séd völgyét, ahol márciustól megcsodálható az egyik legkorábban nyíló virágunk, a téltemető.

 

Az elmúlt évekhez képest idén némi késéssel bontogatja szirmait e kedves kis növény, de néhány száz tő már megmutatta magát az elmúlt napok enyhe időjárásának köszönhetően. A fotósok számára is igazi kuriózum minden tavasszal a sárga virágszőnyeg, melybe fehér mintaként szövődik itt-ott a másik tavasz-hírnök, a hóvirág.

 

Ráérősen osztja bájait mindkettő, hosszasan hezitáltak mielőtt kitárulkoztak. Hosszú és hideg volt a január, az éjszakák még most is a telet idézik, érthető hát a visszafogottságuk.

 

Idén elmaradnak a szervezett túrák, de a természetvédelmi terület szabadon látogatható – tudtuk meg Mészáros Andrástól, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park természetvédelmi őrétől. A tavalyi tapasztalatok alapján döntöttek így, a hatalmas érdeklődés miatt ugyanis jelentős taposási kár keletkezett a szűk ösvényeken.

Sport - Legfrissebb
Városunk - legfrissebb
Közelben - Legfrissebb
Interjúk - Legfrissebb
Kék hírek - Legfrissebb
Kultúra - Legfrissebb
MTI - Legfrissebb
Közérdekű - Legfrissebb