Skip to main content

Több tíz tonnás betongerendák borultak az útra

Írta: OKF
Megjelent: 2014. február 27. Csütörtök, 07:44

6-os ut tulmeretes 2014.02.26. 02

Két személyautó összeütközött Dunaújvárosban, a 6-os út és a Papírgyári út kereszteződésében február 26-án délelőtt.

A baleset helyszínét akarta kikerülni egy túlméretes szállítmánnyal megrakott nyerges vontató, amikor a kerekei alatt megcsúszott az útpadka.

A személygépkocsik balesetéhez a megyei Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálat és a dunaújvárosi hivatásos tűzoltók indultak el. A helyszínről egy súlyos és két könnyű sérültet szállított el a mentőszolgálat. A tűzoltók a sérültek mozgatásában és a gépjárművek áramtalanításában nyújtottak segítséget.

6-os ut tulmeretes 2014.02.26. 02

A túlméretes kamion a Papírgyári útról kanyarodott rá a 6-os útra Budapest felé, amikor a vontatmány bal hátsó kerekei az út aszfaltozott része mellett lévő, földdel feltöltött útpadkára gurultak. A szállítmány három darab, egyenként húsz tonnás betongerenda, és a szerelvény önsúlya alatt a padka megrogyott és a kerekek megsüllyedtek.

6-os ut tulmeretes 2014.02.26. 08

A folyamatos nyomás hatására a szerelvény végül olyan mértékben megbillent, hogy valamennyi jobb oldali kerék a levegőbe került. Jelenleg egy dunaújvárosi gazdasági társaság kétszáz tonnás daruja megkezdi a betongerendát átrakodását egy másik kamionra. Fotó: Farkas-Bozsik Gábor tűzoltó százados, Fejér MKI, szóvivő

Sport - Legfrissebb
Városunk - legfrissebb
Közelben - Legfrissebb
Kultúra - Legfrissebb
Közérdekű - Legfrissebb
MTI - Legfrissebb
Kék hírek - Legfrissebb