Skip to main content

Útra dőlt fa és villámcsapás miatt vonultak a tűzoltók

Írta: Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság
Megjelent: 2014. július 31. Csütörtök, 04:02

katasztrofavedelem

A jelzett időben megérkezett a vihar Somogy megyébe is, a szél fát csavart ki és ágakat szakított le. Az éjszaka folyamán az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint akár 20-30 millimétert meghaladó csapadék is hullhat, s a zivatarokat helyenként jégeső és viharos szél kísérheti.

A kora esti órákban Balatonboglár, Parti sétányán egy tíz méter magas nyárfa három méteres ága tört le. Az ág a gyalogos és a közúti forgalmat is veszélyeztette. A Balatonboglári tűzoltók motoros láncfűrésszel avatkoztak be.

Gamás külterületén egy akácot csavart ki a szél, amely a 67-es útra dőlt, elfoglalva az egyik sávot. A kaposvári hivatásos tűzoltók távolították el az úttestről a tíz méter magas fát.

Háromnegyed nyolckor pedig Somogytúrra riasztották az egységeket, vélhetően villám csapott egy nyaralóba. A siófoki és a balatonboglári tűzoltók a kiérkezést követően átvizsgálták az épületet, a padláson eloltották az izzó részeket, a konyhából pedig kihoztak egy PB gázpalackot, amit hőhatás nem ért. Az egységek átszellőztették a füsttel telítődött padlásteret.

Sport - Legfrissebb
Városunk - legfrissebb
Közelben - Legfrissebb
Interjúk - Legfrissebb
Kék hírek - Legfrissebb
Kultúra - Legfrissebb
MTI - Legfrissebb
Közérdekű - Legfrissebb