Skip to main content

Becsengettek Somogy megyében is

Írta: Somogy MRFK
Megjelent: 2014. szeptember 01. Hétfő, 18:15

dscf5037

A Lorántffy Zsuzsanna Református Általános Iskolában tartotta 2014. szeptember 1-jén tanévnyitó bűn- és balesetmegelőzési sajtótájékoztatóját a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság.

A rendőrség és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság a gyermekek védelmét, a közlekedési munkában való aktív részvételt kiemelt feladatának tekinti, ezért „Az iskola rendőre" program a 2014/2015-ös tanévben is folytatódik. A program célja a kisiskolások biztonságos, balesetmentes közlekedésének, szabálykövető magatartásának elősegítése, közlekedési ismereteik bővítése, a gyermekek biztonságát veszélyetető egyéb tényezők felderítése, megszüntetése. Marics Zsolt rendőr alezredes - a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának vezetője - tájékoztatta a jelenlévőket a program fontosságáról. Elmondta, hogy a gyermekeknek mire kell fokozottan odafigyelniük a mindennapi közlekedésben.

Dr. Jávorszkiné Dr. Molnár Magdolna rendőr alezredes - a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának vezetője - elmondta, hogy ebben a tanévben is folytatódik Somogy megyében is a D.A.D.A., valamint az ELLEN-SZER program, melyeket tanórák keretében fognak az iskolások tanulni. Hangsúlyozta, hogy az elsődleges cél az, hogy a gyermekek ne váljanak bűncselekmények áldozataivá, illetve elkövetőivé.

Az Országos Polgárőr Szövetség az elmúlt évekhez hasonlóan az idei évben is meghirdette a „POLGÁRŐRÖK A TANÉVKEZDÉS BIZTONSÁGÁÉRT" akciót a 2014. augusztus 29-től október 12-ig tartó időszakra. Laki István, a Somogy Megyei Polgárőr Szövetség vezetőjének helyettese elmondta, hogy az akció során a polgárőrök a rendőrség állományával is szoros együttműködésben, elsősorban bűnmegelőzési és közlekedésbiztonsági feladatok végrehajtásában vesznek részt. Kiemelt cél a gyermekbalesetek megelőzése az óvodák és iskolák környékén, valamint a gyermekek sérelmére irányuló jogsértő cselekmények megakadályozása.

Az iskola első osztályos tanulói a rendőröktől láthatósági mellényt, bűn- és balesetmegelőzési karkötőt, balesetmegelőzési tájékoztató füzetet, és kerékpáros lámpaszettet vehettek át.

Sport - Legfrissebb
Városunk - legfrissebb
Közelben - Legfrissebb
Kultúra - Legfrissebb
Közérdekű - Legfrissebb
MTI - Legfrissebb
Kék hírek - Legfrissebb