Skip to main content

Tizenhatodszor futnak neki a lépcsőknek

Írta: SMKI
Megjelent: 2015. október 02. Péntek, 04:48

wm201510020445

Október harmadikán, szombaton ismét megrendezik a Lépcsőfutó Országos Bajnokságot. A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság, a Magyar Tűzoltószövetség és a Budapesti Tűzoltószövetség közös rendezésében lebonyolítandó megmérettetés nevezési díjából befolyó összeg egy részét jótékony célra ajánlották fel, a pénzt a Kis Túlélő Alapítványhoz juttatják el.

 

Lépcsőfutó versenyt először 2000-ben rendezett az akkori Fővárosi Tűzoltó-parancsnokság a tűzoltók számára , a viadal országos szintűvé 2006-ban vált. A 2015-ös bajnokságot a hagyományos fővárosi helyszínen, a Semmelweis Orvostudományi Egyetem Nagyvárad téri épületében rendezik. Itt kell a résztvevőknek teljes felszerelésben – bevetési védőruhában, védőcsizmában, védősisakban és speciális védőkesztyűben, hátukon acélpalackos légzőkészülékkel – felfutniuk a huszonharmadik emeletre. Egyéniben vagy párban indulhatnak a versenyzők, utóbbiak legfeljebb egy lépcsőfordulónyit távolodhatnak el egymástól, különben kizárják őket a versenyből. A hölgyek és az urak természetesen külön kategóriában versenyeznek, mint ahogyan éveik száma szerint is korcsoportokba rendezik az indulókat.

 

Somogy megyét tizenhárom tűzoltó képviseli: egyéniben indul Veress Soma Dániel (Kaposvár HTP), Kovács-Andor Tamás (Marcali HTP), Kil Márió (Marcali HTP), ifj. Bodó László (KÖTÉL Egyesület), párban: Hatler Rudolf-Kálmán Dániel (Kaposvár HTP), Árbogás József-Jónás Dániel (Kaposvár HTP), Hoffmann Balázs-Veres Soma Dániel (Kaposvár HTP), Farkas Bálint-Kakas Roland (Kaposvár HTP), Borbély Károly-Szabó Zoltán (Kaposvár HTP).

wm201510020446

Sport - Legfrissebb
Városunk - legfrissebb
Közelben - Legfrissebb
Interjúk - Legfrissebb
Kék hírek - Legfrissebb
Kultúra - Legfrissebb
MTI - Legfrissebb
Közérdekű - Legfrissebb