Skip to main content

Egy élet munkája veszett oda Öreglakon, de gyorsan érkezett a segítség

Írta: SMKI
Megjelent: 2015. november 04. Szerda, 18:34

wm201511041832

Leégett egy családi ház október huszonhatodikán éjjel, Öreglakon. A frissen felújított épületből csak a falak maradtak épen, a bútorok, a garázsban álló autó, használati tárgyak, láncfűrészek mind megsemmisültek. A segítség azonban gyorsan érkezett a „Restart Segítő Csoport” személyében.

 

A családnak semmije sem maradt, miután leégett az otthonuk. A hír hallatán az októberben megalakult „Restart Segítő Csoport” a bajba jutottak segítségére sietett. Az önkéntesek a Siet a Segítség Alapítványon keresztül felmérték, hogy mire lenne a családnak szüksége. A csoport a minap megszervezte az adományok elszállítását is, s megpakoltak egy kisteherautót bútorokkal, műszaki cikkekkel és egyéb használati tárgyakkal.

 

Az újrakezdésben nagy segítséget nyújtó szervezet – amelynek gerincét a bodrogi önkéntes tűzoltó és polgárőr egyesület tagjai adják – célja, támogatást nyújtani azon kárt szenvedett somogyiaknak, akik tűz, vagy más elemi kár illetve katasztrófa következtében elvesztették ingóságaikat. A karitatív tevékenységbe bevonják a helyi általános iskolás (7. és 8. osztályos) diákokat is, hogy már fiatalon megérezzék az önkéntesség fontosságát, hogy odafigyeljenek embertársaikra és hasznos tagjává váljanak a társadalomnak.

 

Fotó: Bodrog ÖTE

wm201511041831

wm201511041830a

Sport - Legfrissebb
Városunk - legfrissebb
Közelben - Legfrissebb
Interjúk - Legfrissebb
Kék hírek - Legfrissebb
Kultúra - Legfrissebb
MTI - Legfrissebb
Közérdekű - Legfrissebb