Skip to main content

Riasztások szén-monoxid mérgezés gyanúja miatt

Írta: SMKI
Megjelent: 2016. január 11. Hétfő, 11:26

DSCF0465

Hétfő délelőtt egy óra leforgása alatt két jelzés is érkezett a megyei műveletirányítási központba, melyek szerint vélhetően a szén-monoxid megjelenése okozott rosszullétet egy polányi és egy kaposvári lakosnál.

 

Eszméletlen állapotban találtak rá a polányi férfire Széchenyi utcai lakásában a mentőszolgálat munkatársai, akik azonnal ablakot nyitottak és átszellőztették az ingatlant. A kaposvári hivatásos tűzoltók méréseket végeztek az épületben, ám a műszerek már nem mutatták ki a mérges gáz jelenlétét. A férfi a gáztűzhely sütőjével fűtött az éjszaka folyamán, ez okozhatta a szén-monoxid feldúsulását a szoba levegőjében. A sérültet kórházba szállították.

 

A somogyi megyeszékhely Hegyi utcájában is rosszullétre panaszkodott egy lakos. A mentőszolgálat munkatársai megvizsgálták a férfit, de szén-monoxid mérgezés jeleit nem észlelték nála. A város hivatásos tűzoltói és a gázszolgáltató munkatársa is méréseket végzett a helyszínen, de a „csendes gyilkos” jelenlétét egyik műszer sem mutatta ki. A szakember átvizsgálta a fűtőberendezéseket, de mindent rendben talált.

Sport - Legfrissebb
Városunk - legfrissebb
Közelben - Legfrissebb
Interjúk - Legfrissebb
Kék hírek - Legfrissebb
Kultúra - Legfrissebb
MTI - Legfrissebb
Közérdekű - Legfrissebb