Skip to main content

Huszonhárom csapat, mintegy kétszáz induló az úszóbajnokságon

Írta: SMKI
Megjelent: 2016. március 24. Csütörtök, 04:41

IMG 3777

Március huszonkettedikén délelőtt rajtolt el a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság 2016-os úszóbajnoksága, ezúttal a szentesi uszodában álltak rajthoz a nevezők, köztük a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság csapata.

 

A bajnokság idei fordulójának a Szentesi Üdülőközpont városi sportuszodája adott otthont. A versenyzők huszonkét számban álltak rajthoz, a nap folyamán negyvenegy futamot indítottak a szervezők. Délelőtt tíz órától fél kettőig folyamatosan szelték a habokat a katasztrófavédelem munkatársai.

 

A hölgyek és az urak különböző távú gyors-, mell- és hátúszásban álltak rajthoz, valamint gyors- és vegyesváltó futamokat is láthattak a bajnokság nézői. A komoly számok után egy meglehetősen látványos, bár semmilyen olimpiai úszószámra nem hasonlító váltót is rendeztek, a szervezők nagy örömére a mulatságos feladatok során a jól szórakozó úszók végül nem itták ki nevettükben a medence vizét. Ebben a versenyszámban a dobogó harmadik fokára állhattak fel a somogyi tűzoltók.

 

Míg a 30 év alatti férfiak 4*50 méteres váltó futamában a második legjobb időeredményt úszta a (kaposvári, marcali és siófoki tűzoltókból álló) somogyi négyes. A 30 év alatti korcsoport női 100 méter mell futamában Csizmadia Réka, másodikként csapott a célba.

 

A 30 év feletti nők 50 méter mell futamában Bázelné Mihályka Szabina bronzérmet szerzett.

 

A csapatversenyt az egyéni és a váltó versenyszámokban szerzett pontok alapján a negyedik helyen zárták a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság indulói (Vinkler Péter, Bicskei Balázs, Kálmán Dániel, Kolozsi Sándor, Csizmadia Réka, Bázelné Mihályka Szabina, Kil Márió, Kovács Bálint, Szabó Norbert és Privarics Mihály).

 

Fotó: Molnár Krisztina tű. fhdgy. - Csongrád, MKI, Bázelné Mihályka Szabina tű. fhdgy. - SMKI, Szabó Norbert tű. hdgy. - Siófok HTP

 

A galériához kattintson a képre!

 

Sport - Legfrissebb
Városunk - legfrissebb
Közelben - Legfrissebb
Interjúk - Legfrissebb
Kék hírek - Legfrissebb
Kultúra - Legfrissebb
MTI - Legfrissebb
Közérdekű - Legfrissebb