Skip to main content

Rendszeresen fenyegette, bántalmazta és bezárta élettársát a férfi

Írta: Somogy Megyei Főügyészség
Megjelent: 2022. augusztus 09. Kedd, 08:39

kép

A Kaposvári Járási Ügyészség személyi szabadság megsértésével elkövetett kapcsolati erőszak bűntette miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki hónapokon keresztül szabad mozgásában korlátozta és verte a megfélemlített asszonyt.

 

 

A vád szerint a vádlott 2020 augusztusában ismerkedett meg a sértettel, majd pár hónap múlva hozzá is költözött Kaposvárra. Kapcsolatuk először kiegyensúlyozott volt, azonban 2021 májusától gyakran veszekedtek.

 

A vádlott viselkedése egyre agresszívabbá vált, a nőt már nem csak fenyegette, hanem tettlegesen is fellépett vele szemben, így nyakánál a kazánház falához szorította, valamint hálószobájukban mellkasánál fogva durván az ágyra lökte, de előfordult, hogy édesanyja házának udvarán több méteren át a földön húzta egyik kezénél fogva a sértettet.

 

A férfi 2021 októberében már ököllel verte az asszonyt, és az egyik látható sérülésekkel járó verés után nem engedte kimenni a kaposvári házból. A nőnek akkor sikerült a szomszédjától segítséget kérnie, amikor a vádlott a gyógyszertárba ment sebkezelő kenőcsért.

 

Az ügyészség a Kaposvári Járásbíróságra benyújtott vádiratában a távoltartás hatálya alatt álló férfival szemben három év börtönbüntetés és négy év közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta.

 

A felhasznált képet a nyomozó hatóság készítette arról az udvarról, ahol a vádlott métereken keresztül a földön húzta, rángatta a gyenge fizikumú nőt.

 

 

Sport - Legfrissebb
Városunk - legfrissebb
Közelben - Legfrissebb
Kultúra - Legfrissebb
Közérdekű - Legfrissebb
MTI - Legfrissebb
Kék hírek - Legfrissebb