Skip to main content

Hajózás a biztonság felé

Írta: SMRFK
Megjelent: 2022. augusztus 10. Szerda, 12:01

DSCF9455

A Fonyódi- és a Marcali Rendőrkapitányság bűnmegelőzési szakemberei egy balatoni motoroshajó menetrendi járatán várták az érdeklődőket.

 

 

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság és a Balatoni Hajózási Zrt. közös kampányt folytat a biztonság jegyében. A rendőrök 2022. augusztus 9-én szálltak hajóra Balatonmáriáról Badacsonyra, majd Fonyódra. A Balatonban való gyönyörködés mellett minden korosztály találhatott elfoglaltságot magának. A rendőrök a gyermekeknek játékos foglalkoztató feladatokkal készültek, az őket kísérő szülőknek, felnőtteknek pedig jó tanácsokkal szolgáltak a nyár veszélyeivel kapcsolatban.

 

Az érdeklődők tájékoztatást kaphattak értékeik megóvásáról a strandon, és a nyaralókban töltött pihenés ideje alatt, valamint hallhattak a nyári éjszakák szórakozóhelyein, fesztiváljain töltött kikapcsolódás veszélyeiről is.

 

Zavartalan pihenése érdekében kérjük fogadja meg a rendőrség tanácsait!

 

  • Csak a nyaraláshoz, pihenéshez elengedhetetlen felszerelést vigye magával.
  • A strandoláshoz nem feltétlenül szükséges használati tárgyakat, ékszereket, bankkártyát, iratokat hagyja otthon, vagy biztonságos helyen.
  • Csak szükséges mennyiségű készpénzt vigyen magával a strandra.
  • Mobiltelefonját, fényképezőgépét, kameráját, gépkocsijának kulcsait ne hagyja őrizetlenül, használja az értékmegőrzőket!
  • Gépkocsiját mindig zárja be, értékes tárgyakat, táskát soha ne hagyjon látható helyen az utastérben, ezeket inkább a csomagtartóban helyezze el!
  • Nyaralója, apartmanja ablakait, ajtajait és a kerítéskaput is mindig zárja be távozáskor!
  • Amennyiben mégis áldozattá válik, azonnal értesítse a rendőrséget a 112-es segélyhívó számon!

 

 

 

Sport - Legfrissebb
Városunk - legfrissebb
Közelben - Legfrissebb
Interjúk - Legfrissebb
Kék hírek - Legfrissebb
Kultúra - Legfrissebb
MTI - Legfrissebb
Közérdekű - Legfrissebb