Skip to main content

Brillíroztak a somogyi önkéntes tűzoltók

Írta: SMKI
Megjelent: 2022. szeptember 28. Szerda, 00:24

1024827

A Böhönyei Önkéntes Tűzoltó Egyesület két bronzéremmel, míg a Vései Önkéntes Tűzoltó Egyesület két aranyéremmel tért haza a hétvégi megmérettetésekről.

 

 

1024830

Szombaton ért véget a kilenc fordulóból álló Országos Kismotorfecskendő Szerelési Bajnokság. A mindent eldöntő záró fordulónak a Hajdú-Bihar Megyei Berettyóújfalu adott otthont, amelyen a böhönyei tűzoltók is képviseltették magukat. Az idei utolsó versenyre úgy érkeztek a somogyiak, hogy megőrzik a kiharcolt harmadik helyüket, esetleg még egy lépcsőfokot feljebb is lépnek a dobogón. A mezőnyben még számos csapat esélyes volt a bronzéremre, azonban a böhönyeiket sem modern, sem retró kategóriában nem lehetett letaszítani a dobogóról. Ezzel a 130 éves egyesület fennállása óta a legnagyobb sikerét érte el. (A csapat tagjai: Mencseli Imre, Benke Bence, Dézsi Lóránt, Fejes Péter, Garai Balázs, Garai Bence, Garai Norbert, Hidasi Tamás, Kemény Ambrus, Kopácsi Zsolt, Molnár Zoltán, Nagy Bertalan, Nagy László, Szita Ferenc).

1024823

A XV. Nemzetközi, a VII. Kárpát-Haza és a VI. Visegrádi Négyek Hagyományőrző Tűzoltó versenyére pedig a vései önkéntes tűzoltók neveztek, számos hazai és külföldi csapat mellett. Budapest, Babér utcája megtelt a múlt században használt tűzoltó egyenruhába öltözött hagyományőrzőkkel, akik teljes elszántsággal és beleéléssel teljesítették az előttük álló nehéz, ám szórakoztató feladatokat. A kocsifecskendő szerelésben a somogyi tűzoltók (Leposa Róbert, Pintér Balázs, Szita Róbert, Vida Ferenc, Németh Balázs, Bertók Viktor, Leposa Barnabás, Pintér Krisztián) a magyar és a nemzetközi mezőnyben is aranyérmet szereztek, öregbítve ezzel Somogy megye hírnevét.

 

 

Sport - Legfrissebb
Városunk - legfrissebb
Közelben - Legfrissebb
Interjúk - Legfrissebb
Kék hírek - Legfrissebb
Kultúra - Legfrissebb
MTI - Legfrissebb
Közérdekű - Legfrissebb